Etnobotanicele au făcut o victimă la Buzău. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, elev în anil terminal la Colegiul Economic din municipiu, care a murit duminică dimineață, în Spitalul Județean Buzău, cel mai probabil în urma consumului de etnobotanice.

Cătălin Cojocaru a fost internat în cel mai mare spital din Buzău săptămâna trecută. Aflat inițial în stare gravă, adolescentul a fost stabilizat pentru scurt timp, pentru ca în final să se instaleze coma și să moară duminică dimineață.
Cunoscuții spun că tânărul buzoian era consummator de etnoboanice, astfel că nu este exclus ca decesul să fi survenit unei supradoze.

„În data de 17 ianuarie a fost internat un tânăr cu o stare de agitație extremă după un consum de substanțe interzise spunându-ne că este consumator cronic de etnobotanice. A fost internat pe secția ATI unde a stat două zile cu o insuficiență multiplă de organe datorită unui sindrom de rabdomioliză datorat atât substanțelor ingerate cât și a convulsiilor repetate care deteriorează musculatura striată și netedă și eliberează în corp substanțe care provoacă blocarea organelor.

După două zile pacientul ușor ameliorat a fost transferat în secția medicală după care simptomele au reapărut și nu au mai cedat la nici un tratament pacientul făcând stop respirator în data de 21 ianuarie”, a declarat medicul Dragoș Porumb, director medical al Spitalului Județean Buzău.

O cauză clară a decesului tânărului va putea fi  cunoscută numai după efectuarea necropsiei care va avea loc cel mai târziu marți. Tânărul a mai fost internat pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean și în urmă cu un an din aceeași cauză.

Cunoscuții lui Cătălin sunt șocați de moartea prematură a acestuia deși cu toții dau de înțeles că tânărul consuma frecvent etnobotanice.
”Încă nu îmi vine sa cred ce s-a intamplat și nici nu vreau sa cred ca e adevarat! Suntem prieteni de peste 12 ani, am crescut impreuna, ne-am jucat impreuna, eram cei mai buni prieteni, îmi pare rau ca s-a intamplat asta și nu vreau sa cred ca s-a intamplat! Nu te voi uita niciodata, prieten drag! ” este un alt mesaj postat pe contul de facebook al lui Cătălin.
”Dumnezeu sa te ierte Catalin Cojocaru păcat. A fumat și a făcut stop cardiac la câteva zile nu au mai avut ce sa îi facă așa ca te rog gândește te la viață ta . Îmi iubesc prietenii și vreau sa îi știu pe picioare în viața, nu sa îi plâng prin spitale sau sa le aprins câte o lumânare!”, ” Se spune ca … A plecat de lângă cei dragi datorita supradozei de substanțe chimice toxice. . Habar n’am … Ce știu e doar ca nu a murit bolnav, nu a murit nici împlinit și nici fericit ! E o durere mare o pierdere incomensurabila pentru noi toți. .. Deja din surse sigure știu ca părinți deja foarte devastati nu își mai găsesc rostul pe pământ. .. Viața lor era Catalin… păcat. .. ca a plecat un suflet de miliarde … Avea o inima de aur și un respect deosebit fata de toți din jur … păcat”, sunt doar câteva mesaje postate pe contul tânărului buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.