Buzăul se află sub cod galben de ninsori și vânt până luni noapte la ora 22.00. Încă din noaptea de duminică spre luni, drumarii au început să intervină pe drumurile din județ pentru a menține șoselele județele circulabile.
Astfel, numai în ultimele ore, aproape 300 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate în ultimele zeci de ore pe drumurile județene din Buzău.33 de utilaje de deszăpezire sunt mobilizate pe șoselele județene și acționează cu material antidepant pentru ca traficul să poată fi menținut în condiții bune.
Cea mai mare concentrare dar și cea mai mare cantitate de antiderapant s-au folosit până acum în zona de intervenție Pogoanele, pe drumurile din Maxenu, Smeeni, în zona de cîmpie a județului Cilibia, Caragele, Luciu, Largu, Rușețu, până la limita cu județul Brăila.
Luni dimineață, Centrul Infotrafic anunță că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe șosele.
Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de zăpadă, să îşi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, înainte de a pleca la drum să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire. De asemenea, șoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.