Proprietarii clădirilor și spațiilor în care se desfășoară activitate de comerț, cultură și turism, care nu au autorizație de securitate de incendiu, au obligația de a afișa, în termen de 30 de zile, panouri prin care să informeze cetățenii despre lipsa unui astfel de document.Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare, iar spațiile publice din categoria comerț, cultură și turism care nu dețin autorizație de securitate de incendiu sunt obligate să anunțe acest lucru.
Astfel, în locuri vizibile, trebuie afișat un panou cu textul:

”Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”
Potrivit news.ro, acestea trebuie tipărite cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: „Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”.

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea cu amendă de până la 5.000 lei.

Camera Deputaților a adoptat, în 21 decembrie, cu 263 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 3 abțineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cunoscut drept „Legea Colectiv”, care instituie obligația celor care nu au autorizație de securitate la incendiu să anunțe la intrare.

Conform actului normativ inițiat de deputatul PMP Ionuț Simonca, alături de alți 74 de parlamentari din toate partidele politice, panourile de înștiințare trebuie să fie afișate până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.