Astăzi a fost Ziua Mondială a Donatorului de Sînge şi personalul Centrului de Transfuzii Sanguine s-ar fi aşteptat să vadă, cu acest prilej, mai multă solidaritate din partea cetăţenilor. Totuşi, cei 80 de donatori care au trecut, pe parcursul zilei, pragul instituţiei nu au fost nici mai mulţi, nici mai puţini decît de obicei. Există însă speranţe că lucrurile se mai pot schimba, pe viitor, din moment ce o bună parte a donatorilor benevoli care se prezintă la Centru vin din convingerea că gestul lor poate salva o viaţă, în momente de cumpănă.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău recoltează sînge de la circa o mie de donatori benevoli, într-o lună. Această cifră plasează Buzăul printre judeţele care stau bine în ceea ce priveşte rezervele de sînge. Din păcate, situaţia este critică în cazul grupelor sanguine rare. “Grupele de genul B negativ, AB negativ, sunt într-adevăr grupe rare din care nu avem, întotdeauna, un stoc suficient. De aceea, i-aş ruga pe donatorii care se ştiu cu aceste grupe să treacă cît de des pe la noi pentru a putea asigura acest stoc de grupe rare” a declarat Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii din Buzău.

La o donare, o persoană primeşte şapte bonuri de masă, în valoare totală de 63 RON, o zi liberă, iar, dacă este deja la a doua donare, i se decontează transportul dus-întors.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.