UPDATE: Emil Boc a câștigat un nou mandat în fruntea PDL, cu 855 de voturi, cu mult mai multe decât cele obținute de principalul său contracandidat, Vasile Blaga. Acesta a fost preferat, conform numărătorii paralele, de 498 delegați în timp ce  Theodor Paleologu a primit 24 de voturi. Cezar Preda, cel care aspira la funcția de secretar general al PDL, a anunțat că se retrage din cursă dacă Vasile Blaga nu iese șef al PDL.

Mâine,  bătălia continuă pentru scaunele de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, pentru funcţia de secretar general al partidului și pentru celelalte posturi în Biroul Permanent Național al PDL. 

Democrat liberalii își aleg, astăzi, președintele. Buzăul este reprezentat la București de 27 de delegați. Emoții mari, astăzi, pentru democrat liberali care până la sfârșitul zilei vor trebui să-și desemneze liderul pentru următorii ani, cei care aspiră la prima funcție din PDL fiind Emil Boc, Vasile Blaga și Theodor Paleologu. Buzăul are la București, acolo unde se desfășoară Convenția Națională a PDL, 27 de delegați, fiecare urmând să-și dea votul, după cum ii dictează conștiința ori după cum i-a fost insuflat, pentru unul dintre cei candidați. Liderul Organizației Județene a PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, și-a manifestat public susținerea pentru Vasile Blaga în timp ce Valeriu Alecu și Viorel Constantinescu, ceilalți doi parlamentari PDL din județ, au declarat că sunt de partea lui Emil Boc. În afara celor trei parlamentari mai sus numiți, astăzi, la București se mai află Liviu Mocanu, Florina Stoian, Adrian Burducea și câțiva primari din județ.

La evenimentul de la București, aflat în primă desfășurare, a sosit și președintele Traian Băsescu însă nu a stat prea mult. Șeful statului a declarat, printre altele, că PDL nu l-a dezamăgit.   ”Sunteţi un partid care a trecut prin multe alegeri şi a atins 35,36% în opţiunile electorale. Acum şase ani îi predam ştafeta lui Emil Boc. Vreau să vă mulţumesc tuturor, dar şi preşedintelui Emil Boc, pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit.Sunteţi un partid cu responsabilităţi mult mai mari decât acum şase ani, aveţi şi preşedintele României şi Guvernul. Aţi avut o guvernare extrem de grea, cu România într-o puternică recesiune, în criză economică. Unii spun că am ieşit din recesiune destul de târziu, dar suntem una dintre ţările care au ieşit cu cele mai mici costuri din recesiune. Eu vă spun deschis un singur lucru: dacă vă opriţi pierdeţi. Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi. România are nevoie să terminaţi ceea ce aţi început. A vă opri este cea mai mare eroare. De aceea, în calitate de şef al statului, vă cer să continuaţi procesul de transformare a României. Românii au început să înţeleagă ce aţi făcut şi că trebuie să dezvoltăm o Românie performantă. România nu mai suportă jumătăţile de măsură. Dacă vă opriţi nu aveţi nicio şansă să câştigaţi în 2012. Sunteţi partidul care a făcut cel mai mult bine României.Dragii mei, perspectiva României este aşa cum o veţi face voi şi va trebui să aveţi grijă să apăraţi ce aţi făcut. Vă spun ca şef de stat, trebuie să faceţi o economie capabilă să genereze prosperitate. Avem oate datele să facem o Românie performantă în care românii să fie alături de noi, cu condiţia să reveniţi la valorile pecare le promovam împreună în 2004 şi pe care le-am reafirmat şi în 2009. Vă mulţumesc pentru sprjinul pe care mi l-aţi dat într-o luptă care părea la un moment dat pierdută. S-a demonstrat că se poate câştiga şi în faţa unor gigantice campanii de presă, dacă ele sunt incorecte.Eu cred că anul acesta vom avea o creştere economică puţin mai mare decât cea estimată, de 1,5%. Ieşirea din recesiune este un succes al românilor, pentru că ei au suportat cele mai grele măsuri. Eu le voi cere scuze ori de câte ori o să am ocazia că am fost nevoiţi să luăm aceste măsuri. Vă încurajez să continuaţi pentru că de asta are nevoie România.Oricât de independent ar trebui să fie un preşedinte, el nu-şi poate îndeplini nici măcar mandatul de a trece ţara printr-o criză fără a avea un partener, iar parteneriatul meu este cu PDL. Aveţi obligaţia să continuaţi linia politică de până acum şi ca după ce se numără voturile să rămâneţi împreună. Îi mulţumesc lui Theodor Stolojan, lui Adriean Videanu şi lui Radu Berceanu, care deşi rămân în partid au considerat că trebuie să lase loc generaţiei mai tinere”, a declarat astăzi, la Convenția Națională a PDL, Traian Băsescu.

Democrat liberalii își vor alegere președintele, undeva, după ora 19.00.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.