Deputatul Adrian Mocanu promite sprijin polițiștilor locali amenințați cu disponibilizarea de primarul Constantin Toma

0

Polițiștii locali buzoieni din sectorul pază aflați în plin război cu conducerea Primăriei Buzău care urmează să dea curs unei solicitării a Curții de Conturi Buzău și să disponibilizeze peste 300 de agenți au solicitat sprijin deputatului PMP Adrian Mocanu. Polițiștii s-au întâlnit joi cu deputatul buzoian pe care l-au rugat să facă toate demersurile pentru a-i ajuta să își păstreze locul de muncă. După întâlnirea cu reprezentanții polițiștilor locali la care au participat și consilierii municipali ai PMP, președintele popularilor buzoieni, Adrian Mocanu a transmis următorul comunicat:

Conducerea buzoiana a Partidului Mișcarea Populara a avut joi o întrevedere cu peste 80 de reprezentanți ai Poliției Locale Buzău, în cadrul căreia angajații acestei instituții au reclamat o serie de abuzuri grave săvârșite de primarul PSD Toma Constantin.
PMP Buzău, reprezentat de președintele organizației, deputatul Adrian Mocanu, a luat act de situația conflictuală creata de PSD, prin Toma Constantin, în rândul angajaților Poliției Locale, prin minciuni rostogolite în spațiul public precum existenta unor prime și sporuri uriașe ale polițiștilor locali, angajarea ilegală a acestora, neconformitatea cu numărul legal de polițiști pe cap de locuitor etc. Reprezentanții Poliției Locale au adus la cunoștința conducerii PMP Buzău faptul ca primarul Toma face personal presiuni asupra directorilor unităților școlare din municipiul Buzău, cerându-le rezilierea contractelor cu Poliția Locală. Acest fapt este inadmisibil, excede în mod clar competentelor primarului și se constituie într-o fapta care poarta numele de abuz în funcție. În lumina sesizărilor polițiștilor locali, semnalele publice potrivit cărora Toma încearcă favorizarea unor firme de paza pentru obținerea de contracte cu instituțiile publice capătă forma și credibilitate.
Având în vedere că acest caz are implicații grave ce țin de siguranța cetățeanului, PMP Buzău s-a angajat în fata polițiștilor locali că: nu va tolera abuzurile și interesele penale ale primarului pesedist Toma Constantin, va asigura reprezentare juridica gratuită angajaților Poliției Locale care se vor judeca cu acesta, va avea intervenții, prin președintele Adrian Mocanu, la ministrul Muncii, pentru a încerca o mediere legală și instituționala a situației, va face interpelări parlamentare către toți factorii decidenți pentru a pune frâu iureșului de ilegalități declanșate de Toma la Buzău. PMP Buzău cere încă odată PSD și primarului Toma Constantin să se ocupe cu adevărat de gestionarea administrației publice locale și să lase la o parte ilegalitățile și jocurile murdare, cu evidente mize financiare penale.
Președinte PMP Buzău,
Deputat Adrian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.