Prima ruptură intre primarul Constantin Toma și consilierii municipalii din coaliția PSD+ALDE s-a produs, joi, la ședința ordinară a lunii august când doi dintre reprezentanții celui mai numeros grup de consilieri au votat la fel cu consilierii opoziției.

Este vorba despre proiectul privind desemnarea membrilor Consiliului de Administrație al societății Piețe Târguri și Oboare care nu a reușit să fie impus in forma propusă de inițiator. Practic, din cei cinci membri propuși de inițiatorul proiectului, respectiv Dan Dudaş, Alexandru Buşcu, Raluca Ecaterina Alexandru, Ştefan Ceauşel şi Roxana Popescu, doar patru au obținut numărul necesar de voturi. Profesorul Dan Dudaș, cel care a făcut parte și din vechiul Consiliu de Administrație al Piețe, Târguri și Oboare nu a obținut decât 10 voturi pentru ocuparea unui loc de membru în Consiliul de Administrație al societății în condițiile în care PSD+ALDE are 12 aleși în deliberativul municipal.

Situația l-a înfuriat pe primarul Constantin Toma care le-a mulțumit ironic colegilor din PSD pentru votul acordat și a declarat că va convoca o nouă  ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal.

„Da, le mulțumesc colegilor din PSD pentru cum au votat și vă anunț că în această situație, fără un Consiliu de Administrație societatea Piețe Târguri și Oboare nu poate funcționa. Prin urmare vă aduc la cunoștință că voi convoca o nouă ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal pentru săptămâna viitoare”, a declarat Constantin Toma în plenul CLM.

De altfel, comentarii pe baza numirii noului Consiliu de Administrație de la Piețe Târguri și Oboare SA au avut loc chiar înainte votului. Atunci consilierul independent Constantin Ionescu a solicitat ca din C.A. al Piețe, Târguri și Oboare S.A să facă parte și oameni de specialitate propunându-l pe cercetătorul Constantin Vânătoru de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău în timp ce consilierul PNL, Ion Barbu a spus că găsește nepotrivită propunerea profesorului Dan Dudaș atâta timp cât acesta a mai făcut parte din Consiliul de Administrație al companiei și a fost sancționat de Curtea de Conturi pentru nereguli constatate în activitatea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.