Consilierii municipali au spus „DA” înființării Centrului de Excelență-Tricolor 11

0
357


Consilierii Locali Municipali au votat, joi, contractul de asociere cu Federația Română de Fotbal prin care la Buzău va lua naștere un „Centru de Excelență Tricolor 11” care va care se va ocupa cu recrutarea, transferul și pregătirea în cadrul noului centru ce va lua ființă la Buzău a 30 de jucători de fotbal.
Pentru a oferii detalii despre ceea ce urmează să ia naștere la Buzău, joi, la ședința Consiliului Local Municipal a fost prezent fostul jucător dinamovist Vlad Munteanu membru al Comitetului de Dezvoltare al Fotbalului Juvenil. Prezența lui Munteanu i-a dat apă la moară consilierului PSRO Viorel Ion care a criticat aspru înființarea Centrului de Excelență la Buzău motivând că municipiul Buzău nu va avea nici un câștig de pe urma acestuia.
Pentru înființarea noului centru urmează să semneze un contract de asociere între Municipiul Buzău, Federația Română de Fotbal și Centrul de Fotbal Mogoșoaia SRL care va duce la crearea unei baze sportive moderne pe terenul situat în mijlocul pistei Stadionului de Atletism fără a îngrădi însă accesul buzoienilor la respectivul obiectiv.
Banii pentru realizarea bazei sportive estimată la 250.000 de euro vor fi suportați de către Federația Română de Fotbal, federația care va suporta si cheltuielile anuale pentru personalul centrului(salarizarea antrenorilor, indemnizații transport) și care va oferi și consultanță de specialitate și perfecționarea cadrelor didactice Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balas Sotter”, cheltuieli estimate la valoarea de 170.000 de euro anual. La rândul său, municipiul Buzău va aloca anula aproximativ 128.000 de euro bani care vor fi folosiți pentru cazarea și masa pentru 35 de persoane anual la Liceul cu Program Sportiv cât și pentru transportul echipei la competițiile interne și pentru întreținerea bazei sportive.
Contractul se va semna pe o perioadă de 8 ani de zile iar după expirarea acestuia investițiile făcute de FRF în baza sportivă de la Stadionul de Atletism vor trece în proprietatea municipalității.
Contractul votat joi de aleșii municipali prevede ca în anul 2016 Primăria municipiului Buzău nu va participa cu nici o sumă de bani în asocierea cu FRF.
Iată mai jos contractul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.