„Ultima păruială publică dintre conducerea PNL şi premierul Dacian Cioloş a fost cauzată de subiectul alegerilor locale din 2016. Alina Gorghiu s-a gândit, într-o dimineaţă, la cafea, că dacă primul ministru al ţării este nominalizat de preşedintele liberal al României, acesta se transformă automat într-un organ decizional al partidului. Numai că, iată, premierul s-a făcut vrednic de funcţia pe care o deţine şi le-a spus liberalilor verde în faţă că nu poate lua decizii neconstituţionale. Cu alte cuvinte, alegerile se vor desfăşura, în 2016, în formulă cu un singur tur de scrutin, conform legii”, este de părere deputatul buzoian Adrian Mocanu.
Surprinzătoare este însă uşurinţă cu care copreședintele PNL, Alina Gorghiu solicită, în mod public, încălcarea prevederilor constituţionale deși toată lumea cunoaște poziţia fermă a Curţii Constituţionale cu privire la modificarea legislaţiei electorale cu un an înainte de alegeri.
„Ştim foarte bine cât de mult a dăunat României dezvoltarea acestui subiect şi angajamentele ferme luate de clasa politică de la noi pentru a se evita o nouă situaţie de acest gen. Acum, liberalii se folosesc iarăşi de cazul Colectiv și de revendicările manifestanţilor din Piaţă, pentru a se urca pe valul electoral. Singurul argument la care face trimitere conducerea PNL este acela că alegerile în două tururi de scrutin reprezintă dorinţa populaţiei, manifestată prin strigările şi bannerele din Piaţă. În opinia mea, nu veţi găsi în ultimii ani un exemplu mai clar de iresponsabilitate şi de amatorism politic. Ceea ce lasă să se întrevadă doamna Gorghiu este ideea că schimbările politice nu trebuie să ţină cont de regimul constituţional, de domnia legii, ci de voinţă Străzii, atunci când această le doreşte. Oare ce opinie ar avea despre intenţiile conducerii PNL Mircea Ionescu Quintus, un liberal vechi şi autentic. Sunt convins că nu una bună”, declară deputatul Adrian Mocanu care nu uită să aprecieze încă odată poziţia fermă şi corectă a premierului României, exprimată într-un moment extrem de delicat.

2 COMENTARII

  1. […] „Ultima păruială publică dintre conducerea PNL şi premierul Dacian Cioloş a fost cauzată de subiectul alegerilor locale din 2016. Alina Gorghiu s-a gândit, într-o dimineaţă, la cafea, că dacă primul ministru al ţării este nominalizat de preşedintele liberal al României, acesta se transformă automat într-un organ decizional al partidului. Numai că, iată, premierul s-a făcut vrednic de funcţia pe care o deţine şi le-a spus liberalilor verde în faţă că nu poate lua decizii neconstituţionale. Cu alte cuvinte, alegerile se vor desfăşura, în 2016, în formulă cu un singur tur de scrutin, conform legii”, este de părere deputatul buzoian Adrian Sursă știre […]

  2. adriane , l-ai intrebat pe ciolos daca te lasa la toamna sa candidezi in colegiu de deputat inclus in colegiul lui tac-tu ?
    adriane , ai aflat ce a zis ieri si azi despre alegerile primarului , presedintele CCR ?
    ai grija sa n-o iei in falci si gusa ( a se vedea poza de sus ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.