„Va rezista Cabinetul Cioloş până la alegeri?”- se întreabă deputatul social-democrat Adrian Mocanu care recunoaște că întrebarea care îl macină ar putea fi considerată una deplasată, având în vedere că instalarea noului Guvern s-a petrecut cu puţin timp în urmă și că susținerea noului Guvern a fost girată chiar și de conducerea Partidului Social Democrat.

„Cabinetul Cioloş are neşansa de a concura cu un Guvern anterior care, în ciuda manipulărilor grosolane, a scenariilor aruncate în capul opiniei publice, s-a remarcat prin faptul că a avut, pentru prima dată în ultimii zece ani, rezultate pozitive palpabile, rezultate semnificative. Aş vrea să ne amintim fie şi numai capitolul salarial. Personalul didactic a avut parte de reglementări prin care a primit, într-un singur an, trei majorări salariale: două de câte 5 la sută în martie şi septembrie pentru dascăli şi de 12 la sută pentru personalul nedidactic în luna august, ultima majorare fiind cea de 15% de la 1 decembrie pentru toţi cei care lucrează în învăţământ. Cumulând această situaţie, în învăţământ, am avut în 2015 salarii cu 26 la sută mai mari. După profesori, învăţători şi personal nedidactic din unităţile de învăţământ, şi bugetarii din sectorul medical au fost avuţi în vedere de Guvernul Ponta, care, prin Ordonanţă de Urgenţă privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar, a făcut că angajaţii din Sănătate, Asistenţă Socială şi angajaţii serviciilor de expertiză medicală să primească salarii majorate cu 25 la sută. Au urmat angajaţii din administraţia publică, din Jandarmerie, Poliţie, din ISU, din cadrul unităţilor de cultură şi teatru. Toţi aceştia au primit salarii mărite cu 10 la sută începând cu 1 decembrie 2015”, este de părere tânărul deputat buzoian.

De asemenea, deputatul buzoian, Adrian Mocanu, nu poate să treacă cu vederea faptul că Guvernul Ponta a lucrat că la carte, favorizând creşterea economică a României şi crescând nivelul de trăi al populaţiei. Practic, creşterea economică pe care România a înregistrat-o în timpul Cabinetului Ponta a putut susţine toate majorările de venituri ale populaţiei.
În schimb, noul Guvern de tehnocrați nu pare să facă nimic palpabil prin care țara să o ducă mai bine.

„Cum se poziţionează actualii guvernanţi faţă de această situaţie? Deocamdată cu stângăcie, nereuşind să facă nimic senzaţional, fiind prizonierii „cuminţeniei” pe care au jurat-o PSD-ului contra susţinerii în Parlament. Rămâne de văzut dacă Cabinetul Cioloş va rezistă până la alegeri. În mod cert, nu este Guvernul care să aibă condiţiile pentru a avea acelaşi tip de strategie şi de putere decizională pe care le-a avut Guvernul Ponta. Cu alte cuvinte, nu trebuie să ne aşteptăm la rezultate fantastice, la creşteri de salarii şi pensii, la îmbunătăţire economică, ci doar la un regim tranzitoriu, care să pregătească nouă situaţie politică din 2016”, este de părere deputatul Adrian Mocanu.

1 COMENTARIU

  1. […] „Va rezista Cabinetul Cioloş până a alegeri?”- se întreabă deputatul social-democrat Adrian Mocanu care recunoaște că întrebarea care îl macină ar putea fi considerată una deplasată, având în vedere că instalarea noului Guvern s-a petrecut cu puţin timp în urmă și că susținerea noului Guvern a fost girată chiar și de conducerea Partidului Social Democrat. „Cabinetul Cioloş are neşansa de a concura cu un Guvern anterior care, în ciuda manipulărilor grosolane, a scenariilor aruncate în capul opiniei publice, s-a remarcat prin faptul că a avut, pentru prima dată în ultimii zece ani, rezultate pozitive palpabile, rezultate semnificative. Aş vrea să ne Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.