Luni dimineață, la Buzău, continuă să rămână blocate 4 drumuri naționale și 2 drumuri județene. Este vorba despre:

– DN 2C între localităţile Costesti – limita jud.Ialomita cu Buzau, între km 0+000-48+000;
– DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – limită jud. Brăila, între km 0+000-30+000;
– DN 2B între localităţile Buzău – limită jud. Brăila, între km 8+800 – 38+731;
– DN2, între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat, şi Râmnicu Sărat limită de judeţ Vrancea;

Acestora li se adaugă alte două drumuri județene din zona de câmp a județului, respectiv DJ 203I între localităţile Lipanescu-Cotorca și DJ 214A între localităţile Luciu- Caragele – Rusetu
Autoritățile sunt în continuare în alertă și continuă să monitorizeze situația din județ și să intervină atunci când este cazul .
În cursul nopții trecute echipajele ISU însoțite de utilaje de la secția de Drumuri Naționale s-au chinuit și au reușit să ajungă la un bărbat de 68 de ani și la copilul de 1 an din localitatea Amara care aveau nevoie de ajutor medical. Cei doi au fost preluați și transportați la spital fiind predați în grija medicilor de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat luni dimineață în jurul orei 6.41.
De asemenea, pe parcursul nopții trei urgențe medicale au fost semnalate la 112 în localităţile Puieşti, Padina şi Movila Banului. Acestea au fost rezolvate de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță care au ajuns la bolnavi cu antemergărtori de la Secţia de Drumuri Naţionale sau Secţia de Drumuri Judeţene, pacienţii fiind preluaţi şi transportaţi la unităţile medicale.
Tot în noaptea de duminică spre luni, două autovehicule cu 3 pasageri au rămas blocate în zăpadă pe drumurile din localităţile Gălbinaşi şi Stâlpu. Ei au fost salvați de responsabilii din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale.
La ora 06:41 forţele deplasate în localitatea Amara, comuna Balta Albă pentru asistenţa unui copil de 1 an şi unui cetăţean în vârstă de 68 de ani, au predat pacienţii la Secţia de Gardă a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Menţionăm faptul că deplasarea s-a făcut în condiţii extreme – strat gros de zăpadă, viscol, vizibilitate redusă, în tot acest timp fiind menţinută legătura cu apelanţii.

Aproape 1200 de oameni au acționat în noaptea de duminică spre luni pentru a asigura intervențiile la persoanele care aveau nevoie de ajutor și pentru menținerea în stare de funcționare a arterelor rutiere astfel:

877 de angajați ai MAI (133 ISU Buzău, 280 IJJ Buzău, 464 IPJ Buzău)
316 alte forţe (135 CLSU, 90 Drumuri judeţene, 91 Drumuri naţionale);
180 de mijloace tehnice din care:
168 MAI (6 ISU Buzău, 17 IJJ Buzău, 145 IPJ Buzău)
137 alte forţe ( 45 CLSU, 45 Drumuri judeţene, 47 Drumuri naţionale).

În continuare sunt activate filtrele din cadrul I.P.J. Buzău pentru oprirea traficului rutier pe drumurile naţionale închise. La momentul raportării fiind 17 filtre.
– 31 efective cu 4 auto din cadrul I.J.J. Buzău acţionează în sprijinul filtrelor constituite din cadrul I.P.J. pentru oprirea traficului rutier pe drumurile naţionale închise
– 7 efective din cadrul I.J.J. Buzău acţionează în cadrul filtrelor constituite de I.P.J. pentru oprirea traficului rutier pe deumurile naţionale închise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.