Deputatul PSD Andi Cristea a atras atenția colegilor de Cameră  cu privire la faptul că pe parcursul anului trecut au fost comercializate milioane de măști neconforme care au pus în pericol viața celor de bună credință care le-au achiziționat. Intervenția deputatului buzoian a venit de la pupitrul Camerei Deputaților în timp ce deputații discutau pe baza a Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor referitoare la Strategia UE privind uniunea securităţii.

„Noi votăm această opinie pentru că este un text foarte bine structurat și vreau să vă citesc, la punctul 12 Parlamentul României prin Comisia de Afaceri Europene recomandă o reacție hotărâtă a Uniunii Europene în privința urmăririi surselor de venit ilicit și identificării rapide a activităților de spălare de bani pentru a diminua traficul de persoane, droguri și comerțul cu produse farmaceutice contrafăcute. Acum vin și vă spun că anul trecut în iunie Protecția Consumatorului anunța că 90 la sută dintre măștile de protecție sanitară vândute în farmacii prezintă citez <<abateri de la prevederile legale în vigoare>>. Altfel spus, acele produse au fost importate, au intrat în țară fără să fie conforme și au fost vândute românilor pe bani grei. Stimați colegi, eu cred că noi avem datoria în Parlamentul României să arătăm consistență, altfel spus nu putem să cerem Uniunii Europene ceea ce nu facem noi. Altfel spus, întreb colegii din grupul liberal, cine se face vinovat de comercializarea măștilor neconforme și unde s-au dus banii?”, a spus Andi Cristea.

Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), întocmit în urma verificării a aproape 800 de firme care au vândut măști de protecție, a scos la iveală că 90% dintre acestea prezintă abateri de le prevederile legale în vigoare. Astfel, în urma controalelor, ANPC a aplicat amenzi de 1,18 milioane de lei și a oprit de la comercializare măști și mănuși în valoare de 15,17 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.