Cezar PREDA

Deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Buzău, că a luat decizia de a demisiona din funcţiile deţinute în partid în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, „PDL a creat un monstru numit USL”. El a spus că la şedinţa Colegiului Director al PDL de la Braşov a avut o „poziţie fermă” la care nu poate renunţa.
„PDL a făcut în guvernarea sa ce era necesar. Modul de a face acest lucru a creat acest monstru numit USL, nimeni altcineva n-a creat USL decât PDL, nimeni n-a creat adversitatea românilor decât PDL. Iată ce am creat: Un USL care acum la această majoritate face restaurația statului român, atacă toate reformele făcute de noi în instituțiile fundamentale ale statului, iar noi, disperați cu o opoziție de 15 la sută trebuie să facem față acestui tăvălug de atac asupra statului de drept și ne este foarte greu, iar noi am creat asta. Eu am spus-o și este părerea mea spusă la care nu renunț niciodată. Daca ea face rău partidului atunci voi rămâne să-mi exprim poziția ca simplu membru”, a declarat miercuri deputatul Cezar Preda.
Liderul PDL Buzău a mai explicat cum a fost criticat pentru afirmaţiile sale de către Emil Boc şi „anumiţi politicieni din Ardeal”.
„Această părere a stârnit supărarea domnului Boc și a unor deputați din Ardeal care mi-au reproșat în mod total necolegial iar eu am tras următoarea concluzie. Eu Cezar Preda, cu bune și cu rele, cu realizări și înfrângeri, pot să mă bat cu Ponta, Antonescu, cu Traian Băsescu și cu Elena Udrea, dar cu colegii mei nu pot să mă bat. Iar dacă acesta este motivul pentru care nu există coerență și unitate în dreapta Cezar Preda este cuiul lui Pepelea fac acest pas și las conducerea partidului să decidă mai departe”, a declarat Cezar Preda.
Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Braşov, la şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că „prin deciziile dure luate pentru ţară PDL a adus la guvernare o echipă PSD-PNL capabilă să restaureze România”.
„Contractul cu tot ceea ce a însemnat guvernarea 2008-2012 se încheie aici pentru că PDL a lansat un proiect nou pentru România, un proiect al responsabilităţii şi al echilibrului guvernării pentru că noi am făcut ce trebuie pentru ţară, dar am creat şi un monstru, am adus pe deciziile dure luate pentru ţară o echipă de guvernare PSD-PNL capabilă să restaureze România. Ceea ce se întâmplă în România e restauraţie, iar o guvernare nu poate să procedeze aşa”, spunea Cezar Preda.
Cezar Preda se află la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzău, este membru PDL de 15 ani și președinte al organizației județene Buzău de 13 ani.

În 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepreşedinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este preşedinte al filialei judeţene Buzău a PDL.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.