Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, s-a supărat atât pe primarul municipiului Buzău cât și pe prefect și pe șeful Fiscului buzoian. Mărturisirea a fost făcută, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, când Preda a declarat că atât Constantin Booșcodeală cât și Paul Beganu și Liviu Ilie au lăsat toată responsabilitatea rezolvării problemei salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap pe umerii săi.
„Pentru mine acum este clar. Responsabilitatea care stătea în dreptul primarului municipiului, a șefului Finanțelor Publice și a prefectului județului s-a transformat, în ultima lună, în responsabilitatea deputatului Cezar Preda și acest lucru nu a fost corect, pentru că atunci când s-a apelat la mine pentru rezolvarea acestei situații, suma care a fost cerută de județul Buzău, a fost acordată sută la sută la rectificare. Astfel, județul Buzău a primit la rectificare 28,3 miliarde de lei pentru acoperirea acestor nevoi, ca să aflăm pe urmă că acesta este doar necesarul municipiului Buzău”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Liderul democrat-liberal a anunțat că în mod normal, municipiul Buzău ar fi trebuit să primească doar 11 miliarde de la bugetul de stat iar restul banilor ar fi trebuit să fie suportați de la bugetul local, lucru care nu s-a întâmplat și toți banii de la rectificare au ajuns în visteria municipiului Buzău.
Totodată deputatul democrat-liberal Cezar Preda a ținut să atragă atenția edilului șef buzoian că în anul 2012, Executivul nu va putea suporta decât 60,5% din totalul sumelor necesare pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap și a dat de înțeles că nu mai este dispus să intervină pentru alocarea de fonduri suplimentare .
„Vă anunț de acum că în 2012 autoritățile locale vor trebui să aloce 39,5% din sumele necesare. Cum se vor împărți banii, cât va lua municipiul Buzău și care localități nu vor primi sumele complete vor decide Finanțele. Ceea ce vreau să precizez este că la nivelul municipiului Buzău, bugetul pe anul 2012 trebuie să înceapă cu alocarea acestei sume de 39,5% din suma necesară si atunci eu mă angajez să asigur restul de 60,5 % din sumă. Eu am înțeles că fiecare primar și-ar fi dorit să îi asigure statul toți acești bani iar ei să folosească banii la altceva, dar bugetul țării nu permite acest lucru”, a încheiat deputatul Cezar Preda.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.