Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis ca la Buzău să nu se organizeze referendum pe tema desființării județului. Ieri, Curtea de Apel Ploiești a admis cererea Prefecturii județului Buzău și a anulat decizia instanței buzoiene care dădea câștig de cauză Consiliului Județean în ceea ce privește organizarea unui referendum pentru a afla părerea locuitorilor județului Buzău în legătură cu desființarea județului.
„S-a admis recursul promovat de Instituția Prefectului și a anulat pe fond hotărârea Consiliului Județean. Hotărârea este definitivă și irevocabilă și asta înseamnă că decizia Consiliului Județean nu mai are nici un suport legal”, a declarat prefectul județului Buzău, Paul Beganu.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu s-a declarat surprins de decizia Curții de Apel Ploiești, însă a admis că o hotărăre judecătorească trebuie respectată iar  la Buzău nu se va mai organiza un referendum.
„Verdictul Curții de Apel Ploiești trebuie să îl respectăm, este o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sigur, nu mă așteptam ca după ce instanța din Buzău mi-a dat câștig de cauză să se întâmple asta dar, asta este. Sunt mai multe cazuri în țară în care Curțile de Apel ba au dat câștig de cauză Consiliilor Județene, ba au dat câștig de cauză Prefecturilor. Asta este și va trebui să ne supunem”, a încheiat Victor Mocanu.
Odată cu decizia Curții de Apel Ploiești și celălalt dosar retrimis la Buzău de Înalta Curte de Casație și Justiție în care Prefectura contesta modificarea calendarului de organizare al referendumului va fi scos de pe rolul Tribunalului Buzău din cauza lipsei obiectului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.