Liberalii sărbătoresc, duminică, 145 de ani de existență. Fondat în 1875 sub conducerea lui Ion C. Brătianu partidul a condus România în cele mai grele momente iar în 2020România trece printr-o nouă cumpănă condus de un Guvern Liberal. Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu a marcat momentul și într-un mesaj pe pagina sa de Facebook readuce în atenția urmăritorilor momentele în care PNL a dovedit că este cea mai bună soluție pentru țară.

„24 mai, zi de mare sărbătoare pentru liberalii români, pentru România, pentru modernitatea și democrația românească. Astăzi, se împlinesc 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid politic din România. Astăzi, marcăm împreună 145 ani de tradiție politică fondată pe valori pur liberale și democratice.
Din 1875 PNL se află în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.
PNL a condus ţara ȋn cele mai grele momente şi a obţinut cele mai mari rezultate, aşa că putem spune, fără să greşim, că liberalismul este fundamentul ideologic pe care s-a construit România moderna.
Astăzi, 24 mai 2020, ȋntr-o nouă perioadă de cumpănă, ȋn plină criză sanitară şi economică la nivel mondial, Partidul Naţional Liberal conduce ţara obţinând rezultate la care România cu greu putea spera la ȋnceputul pandemiei.
Faptul că Partidul Național Liberal a determinat momentele cheie ale statului român modern, conducând astfel România pe calea modernismului, a evoluției și a democrației consolidate nu este nici pe departe un mit. Liberalismul nu reprezintă doar ideologia care a stat la baza României moderne ci, reprezintă în continuare, fundamentul pe care România de astăzi ar trebui să-și construiască drumul către evoluție și prosperitate.

Cu prilejul acestei zile, vă urez vouă, liberalilor de pretutindeni, la mulți ani și vă invit să medităm, chiar și pentru o clipă, la valorile promovate de către fondatorii liberalismului românesc și să realizăm că singura cale spre dezvoltare este cea construită de liberali!”, a scris Cristinel Romanescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.