Pompierii buzoieni au marcat, duminică, împlinirea a 16 ani de la tragedia produsă pe DN2 E85 în comuna Mihăilești când un camion cu azotat de amoniu a explodat curmând 18 vieți și rănind 13 persoane. Evenimentul comemorativ, desfășurat sub semnul pandemiei, nu a mai adunat la Mihăilești decât 7 pompieri și câteva rude ale celor decedați. A fost oficiată o slujbă religioasă, s-au aprins lumânări, s-au depus coroane iar rudele celor decedați au împărțit produse sigilate în memoria celor dispăruți.

„În urmă cu 16 ani pe locul în are ne aflăm era o groapă imensă provocată de o explozie ce s-a auzit la zeci de kilometri distanță, explozie care a luat 18 vieți și care a rănit 13 oameni. 7 dintre decedați erau pompieri, un tribut mult prea mare pentru ISU Buzău. Pe toți i-am cunoscut, erau oameni buni și acum cred că ne veghează din ceruri”, a declarat Vasile Prahoveanu purtător de cuvânt al ISU Buzău.


În dimineața zilei de 24 mai 2004 un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu de la combinatul chimic Doljchim s-a răsturnat pe DN 2 E 85 în apropiere de localitatea Mihăilești, a luat foc şi a explodat atunci când pompierii veniți la fața locului încercau să lichideze flăcările.
În urma exploziei de la Mihăilești 18 oameni și-au pierdut viața și alți 13 au fost răniți. Au murit în explozie 7 pompieri – maior post mortem Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem Necula Romeo, sublocotenent post mortem Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem Stan Silviu, sublocotenent post mortem Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem Oprea Florentin Valentin, jurnaliștii postului de televiziune Antena 1, Elena Popescu și Ionuț Barbu și alți 9 civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.