Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu este de părere că pensile speciale actuale nu sunt calculate pe baza principiului contributivității iar legea votată miercuri în Camera Deputaților reprezinta „un pas spre normalitate și echitate”

„S-a votat in plenul Camerei Deputaților, proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale. A fost adoptat astfel și amendamentul depus de PNL la această inițiativă prin care se propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 85%. Astfel, toate pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei, vor fi impozitate cu 85%. PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care au interzis eliminarea totală a acestui tip de privilegii, prin declararea neconstituțională a proiectului PNL de eliminare a pensiilor speciale, adoptat de Parlament, în luna ianuarie.
Pensiile speciale actuale nu sunt calculate pe bază de contributivitate, la fel ca restul pensiilor, ci reprezintă un procent din salariul din ultima perioadă de activitate”, a scris Romanescu pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, cu 307 voturi ”pentru” impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Astfel, se va aplica o cotă de impozitare de 10% pensiilor cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei şi 85% celor care depăşesc această valoare.

Lierul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat că nu trebuie să mai existe cazuri ca o persoană să aibă o pensie de 75.000 de lei pe lună.

“Astăzi, împreună cu liderul grupului PSD, ne-am asumat responsabilitatea de a depune acel amendament care duce la impozitarea tuturor pensiilor speciale cu peste 85% pentru ceea ce depăşeşte 7.000 de lei. De această lege votată astăzi în Parlament vor beneficia între ghilimele şefii din structurile de rezistenţă, magistraţii şi comandanţi de penitenciare astfel încât să nu mai avem în România situaţii în care un pensionar special primeşte o pensie de 75.000 de lei astfel încât să se înţeleagă odată pentru totdeauna că nu avem două tipuri de pensionari, unul mai special decât altul”, a transmis liderul deputaţilor PNL.

La rânsul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că social-democraţii au impozitat drastic toate pensiile speciale cu până la 85% la sută din valoarea lor şi că acum Guvernul nu mai are scuze să nu mărească alocaţiile şi pensiile.

“PSD a impozitat drastic toate pensiile speciale până la 85% din valoare. Vreau să mulţumesc tuturor parlamentarilor deoarece proiectul de lege a trecut cu unanimitate de voturi pentru acest vot responsabil şi să îl somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există”, a declarat Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.