Eugen NICOLICEA Premierul Victor Ponta a anunţat luni, într-o conferință de presă, propunerile pentru componenţa moului guvern care va fi susținut de USD și UDMR. Printre miniștrii noului cabinet se află și doi parlamentari aleși pe listele USL în județul Buzău. Este vorba despre Eugen Teodorovici care va fi ministrul Fondurilor Europene ca și în cealaltă formulă de guvernare dar și de deputatul Eugen Nicolicea ales pe listele USL în colegiul 6 care va fi ministru delegat la Relaţia cu Parlamentul.
Vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea, secretar al Camerei Deputaţilor, propus pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Ponta III, este deputat din anul 1992, el fiind adversar politic al actualului premier în perioada 2009 – 2011, când spunea despre acesta că a trăit la Paris „ca un aurolac”.
Nicolicea s-a născut în 1956, este inginer şi jurist, între 1990 şi 1991 a fost viceprimar la Drobeta Turnu Severin, iar din 1992 a fost deputat în toate legislaturile, până în prezent.
Între 2004 şi 2008 a fost preşedinte al PSD Mehedinţi. Nicolicea a plecat din PSD în grupul care a părăsit formaţiunea la începutul anului 2009, urmându-l pe Gabriel Oprea. După acea plecare, relaţiile dintre grupul care a constituit apoi UNPR şi liderii PSD, în special Victor Ponta, au fost marcate de conflicte şi declaraţii acide.
În iulie 2010, Nicolicea declara despre Ponta, într-o conferinţă de presă, că el şi colegii săi îl alintă pe liderul PSD, Victor Ponta, „cu drag”, numindu-l „Pontănacul”. Nicolicea îl acuza pe actualul premier că este autorul unor atacuri demagogice, dar şi protectorul „regilor asfaltului”.
„Având în vedere atacurile demagogice făcute de Victor Pontra, preşedintele PSD, vă rog să comparaţi proiectul social-democrat iniţiat de către UNPR cu propunerile de satisfacere a clientelei politice, şi anume reducerea taxei pentru activitate corectă – mă refer la taxa care se depune garanţie pentru executarea bunei lucrări – o mutare în favoarea regilor asfaltului, făcută de către Victor Ponta, alintat de noi, cu drag, Pontănacul”, spunea Nicolicea.
În septembrie 2011, Nicolicea l-a atacat dur, de la tribuna Parlamentului, pe Ponta, despre care a afirmat că „a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară”.
„Şi aţi reuşit să ne faceţi de râsul Europei pentru că în momentul în care francezii făceau pe unii păduchioşi şi că au fost prin legiunea străină argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune că a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară”, afirma Eugen Nicolicea în plenul Parlamentului reunit.
Deputatul îl ironiza în acelaşi timp pe liderul social-democrat pentru absenţele din Parlament care, în opinia sa, demonstrau că liderul PSD suferă de „ubicuitate”. „A reuşit performanţa să chiulească de la şedinţe (…) cel puţin un mandat şi, totodată, să ia diurna de deplasare şi banii cuveniţi de cazare şi cum ar fi prezent. Aceasta se numeşte ubicuitate, şi anume caracteristica unui om de a fi în mai multe locuri simultan. De aceeaşi proprietate s-a bucurat domnul Ponta când dădea interviuri la Cotroceni în timp ce cartela lui vota liniştit”, a spus Nicolicea.
În prezent, Nicolicea este deputat UNPR de Buzău şi activează în cadrul grupului PSD, fiind secretar al Camerei Deputaţilor şi membru în Comisia juridică.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Nicolicea deţine un teren intravilan în Bucureşti de peste 400 de metri pătraţi, o garsonieră de 28 metri pătraţi, o cotă de 3/8 dintr-un apartament de 68 de metri pătraţi, şi o casă de locuit de 135 de metri pătraţi, cumpărată în 2003.
Nicolicea are două maşini, un Audi TT şi un Chrysler C 300, precum şi o barcă cu motor Fiberline M2446.
Nicolicea are la Unicredit Ţiriac un depozit de 19.370 de dolari, şi două în valoare totală de peste 21.000 de euro. De asemenea, la ING are două depozite în valoare totală de peste 92.000 de lei. La Bancpost are un depozit de 79.611 lei, iar la CEC are un depozit de 14.709 lei şi unul de 2.191 euro.
La rubrica plasamente, Nicolicea a trecut trei împrumuturi acordate în nume personal, de el şi de Nicoleta Nicolicea, soţia sa, în valoare totală de 17.000 de euro. Nicolicea a trecut în declaraţia de avere din 2013 un venit din mandatul de deputat în cel mai recent an fiscal încheiat de 60.794 de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.