Gheorghe COMAN

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, suspendat din funcția de șef al PC Buzău, în urma mega-scandalului în care a fost implicat.

Coman a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit procurorii au arătat că în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte, inculpatul Coman Gheorghe i-a solicitat unui denunţător, în speță lui Ciprian Botezatu – în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor DSVSA Buzău (care la nivel politic ,,ar reveni” partidului respectiv), diverse servicii precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Concret, inculpatul Coman Gheorghe i-a pretins denunţătorului ca, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, să  îl angajeze ca şef al Serviciului Economic şi Administrativ în cadrul instituţiei pe preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea,  a pretins ca denunţătorul să intervină  la  o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Nehoiu, judeţul Buzău,  astfel încât să  favorizeze o societate comercială verificată – administrată de un consilier al aceluiaşi partid).

Foloasele constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către inculpatul Coman Gheorghe.  În acest context, între 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunţător o sticlă de whisky şi suma de 3.140 lei.

În prezent, Gheorghe Coman se află în arest. La data de  7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători  a dispus arestarea preventivă a inculpatului Coman Gheorghe, pe o perioadă de 30 zile.

Primul termen al procesului va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.