Erland COCEI
Deputatul liberal de Buzău, Erland Cocei, este printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede pedepsirea cu închisoarea a persoanelor care modifică istoricul mașinilor scoase la vânzare cu scopul de a înșela clienții. Conform proiectului depus de Cocei, alături de alți 8 parlamentari liberali, înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.
Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.
„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ.
Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice. „În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboș, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

2 COMENTARII

  1. […] Deputatul liberal de Buzău, Erland Cocei, este printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede pedepsirea cu închisoarea a persoanelor care modifică istoricul mașinilor scoase la vânzare cu scopul de a înșela clienții. Conform proiectului depus de Cocei, alături de alți 8 parlamentari liberali, înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de “înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. “Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.