George Scutaru

UPDATE: Marți după amiază, deputatul PNL George Scutaru a anunţat oficial că va deveni consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, după ce şi-a dat demisia de la şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor, el urmând să demisioneze şi din calitatea de parlamentar. ”O să-mi anunţ demisia şi din Parlament, ar fi o stare de incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de consilier prezidenţial şi am considerat că ar fi normal (să demisioneze de la şefia grupului PNL, n.r.) ţinând cont şi de faptul că mâine şi poimâine, adică miercuri şi joi, vor fi activităţi doar în comisiile de buget-finanţe. Vineri va fi ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor, ocazie cu care o să-mi depun şi demisia din Parlament”, a spus Scutaru.El a precizat că va fi consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

Deputatul liberal George Scutaru, actualul lider al PNL Buzău și lider de grup al PNL în Camera Deputaților, urmează să-și depumăî mandatul de parlamentar pentru a prelua funcția de consilier prezidențial pe probleme de apărare al președintelui Klaus Iohannis.
Scutaru va demisiona și din fruntea PNL Buzău, demisie care se va produce cel mai probabil în cusul zilei de miercuri.
După demisia lui George Scutaru din fruntea PNL Buzău atribuțiile sale vor fi preluate de Cristinel Romanescu, actual vicepreședinte al PNL Buzău dar și al Consiliului Județean.
În Camera Deputaților locul de deputat pe Colegiul 1 ocupat până acum de George Scutaru va rămâne vacant în timp ce postul de lider de grup PNL în Camera Deputaților a fost adjucat deja de Ludovic Orban, care a câștigat competiția internă din partid în fața lui Mihai Voicu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.