catuneanu si miruna
Moartea pilotului Petre Cătuneanu și a altor trei profesioniști care au pierit la Siutghiol, Constanța, a cutremurat întreaga țară. Fie că i-au cunoscut, fie că nu, românii din toate colțurile țării au transmis mesaje de condoleanțe rudelor celor patru salvatori de oameni care au murit la datorie, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol, fără ca echipele de salvare să-i poată recupera în timp util.
Unul dintre cele mai sfâșietoare mesaje a venit marți de la fiica pilotului Petre Cătuneanu.
Miruna, studentă la SNSPA, a scris pe contul său de facebook următorul mesaj :” Ți-ai dat viața pentru ce iubeai mai mult: să zbori și să salvezi vieți. Tu ești eroul meu! Dumnezeu să te ierte!”

Toți cunoscuții lui Petre Cătuneanu sunt devastați de sfârșitul brusc al pilotului. Vecinii spun că bărbatul era un tată și un soț model și iubea nespus de mult zborul.
” Mai avea puțin până la pensie dar vroia să rămână să mai lucreze, atât de mult îi plăcea să zboare. Ne-a zis la un moment dat-vreau să merg în continuare, să rămân cât m-or mai ține, să lucrez în continuare. Zborul era visul lui, plăcerea cea mai mare. Ne spunea despre misiunile lui de salvare dar nu în detaliu”, a declarat după tragedie Manea Constantin.
O altă vecină povestește cum pilotul îi saluta de la manșa elicopterului atunci când trecea deasupra caselor lor situate pe o stradă la ieșire din orașul Buzău.
” Zborul era viața lui, era un om deosebit , o bunătate de om. Se lăsa cu aparatul când trecea prin zonă și ne făcea cu mana. Ne făcea grădina praf, ne zburătăcea toate florile, era plăcerea lui să se lase în jos cu aparatul și să ne salute. Îl salutam și noi. ”, a povestit marți o vecină.
Și colegii Laurei Cătuneanu, soția pilotului, sunt șocați de cele întâmplate.

” Îl cunoșteam. Era un om cu experiență, dar când e să se întâmple se întâmplă. Este o familie model, de oameni sensibili și rafinați. Lucra de mulți ani în sistemul SMURD, a salvat multe vieți, dar asta i-a fost soarta. Era un om extrem de pasionat de meseria pe care o practica, avea multă experiență. Un tată și un soț deosebit. A salvat multe vieți din ce știm, asta i-a fost meseria și a făcut-o cu prisosință până și-a pierdut viața la datorie. Familia e devastată, și noi întreaga colectivitate a școlii suntem șocați. Ne vom susține cât putem colega”, a declarat marți directorul Liceului pentru Nevăzători din Buzău, Adriana Leca.

Petre Cătuneanu va fi înmormântat joi în Cimitirul Eroilor din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.