Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DNA, sub acuzația de „instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”, scrie Hotnews.

Alături de Ghiveciu, au mai fost trimiși în judecată:

Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău și membru în Comisia Județeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în forma calificată
Dumitru Borcan, șef al Compartimentului de Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei – județul Buzău și membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în forma calificată și fals material în înscrisuri oficiale – comisă în realizarea scopului urmărit prin infracțiunea de abuz în serviciu.
Procurorii îl acuză pe deputatul Marian Ghiveciu care, la momentul comiterii infracțiunilor, era administratorul mai multor societăți comerciale că în perioada 2005-2006, i-a instigat pe Dumitru Borcan și Nicolae Costache, profitând de funcțiile deținute și prin incălcarea atribuțiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potențial imobiliar, datorită vecinătății cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptățite să primească acele titluri de proprietate.
În acest scop, Dumitru Borcan a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei și înregistrate la O.C.P.I. Buzău. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obținut titlurile în modalitatea descrisă mai sus.
Persoanele care dețineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, au fost prejudiciate cu suma totală de 1.956.010 lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat în modalitatea descrisă mai sus este de 3.247.945 lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obținute în baza actelor de proprietate emise nelegal și cumpărate de Marian Ghiveciu.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând celor trei inculpați.

Până acum, deputatul Marian Ghiveciu nu a putut fi contactat de Observatorul Buzoian pentru  o reacție în legătură cu acuzațiile ce i se aduc.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.