Deputatul liberal Buzoian, Erland Cocei militează, alături de partidul din care face parte, pentru un sistem de pensii unitar și echitabil în care nu trebuie să existe pensii speciale pentru parlamentari.

Deputatul de Buzău cconsideră că introducerea unor pensii speciale ale parlamentarilor reprezintă doar interferențe ale PSD, de tip ”cine împarte, parte își face.”

„Și eu și  PNL ne-am împotrivit acestei inițiative legislative susținută agresiv de PSD cu scopul de a-și fideliza parlamentarii care nu se vor mai regăsi pe liste la alegerile din acest an. În ciuda oprobriului public și moralității șubrede a acestui demers, PSD a reușit să impună legea pensiilor speciale pentru parlamentari”, a transmis deputatul liberal într-un comunicat de presă remis redacției Observatorul Buzoian.

Tocmai de aceea parlamentarul liberal spună că partidul dinc are face parte va luptasă abroge acest proiect al pensiilor speciale pentru parlamentari, măsură făcând parte dintr-un proiect mai amplu de reformă parlamentară pe care PNL îl va susține la alegerile legislative din acest an.

„Propunerea de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari a beneficiat și de votul Biroului Politic Național al PNL. În opinia PNL, alegerile parlamentare nu privesc doar măsurile de guvernare, ci în primul rând modul în care va arăta și va funcționa viitorul Parlament – instituție fundamentală în elaborarea și aprobarea cadrului legislativ”, spune Cocei în comunicatul de presă remis joi.

De asemenea, Erland Cocei PNL este de părere că situația pensiilor speciale nu trebuie tolerată tocmai pentru ca PSD să nu fie încurajat și lăsat să apeleze și să încerce să utilizeze în mod iresponsabil și discreționar resursele României, uitând că adevărata misiune a Parlamentului și a parlamentarilor este de a-i sluji pe cei cărora le-au acordat votul.

„Este necesară o reformă reală în domeniul pensiilor, care să propună un sistem unitar, sustenabil și echitabil și totodată adecvat, și care să țină cont mai ales de respectul pentru democrație și cetățean. În plus eu consider că fiecare cetăţean trebuie să primească pensie după nivelul de contribuţie”, a conchis deputatul Erland Cocei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.