Deputatul social-democrat, Romeo Lungu, îi acuză pe parlamentarii liberali buzoieni de lipsă de experiență și dorință de afirmare, considerând totodată că modul în care aceștia procedează nu este unul normal pentru buzoienii care i-au trimis în Parlament și nici pentru viitorul politic al acestora.

Într-o conferință de presă desfășurată vineri, Romeo Lungu a explicat cum parlamentarii liberali „joacă” doar pentru localitățile conduse de primari liberali și se tem că primăriilor conduse de aleși proveniți din alte partide le vor pune bețe în roate.

„Am văzut ieri o postare pe Facebook. Nu am știut de așa ceva și nu am mai auzit că au fost invitați la Ministerul Dezvoltării, o instituție de stat, doar primarii PNL. E normal așa ceva? Acolo intră doar primarii PNL și cei PSD nu? Nu mi se pare normal ca într-un minister care este o instituție a statului să meargă doar o categorie de primari. Ba chiar, primarii noștri ne-au spus că cei de la PNL merg la Ministerul Dezvoltării cu proiecte și atunci ei care au proiecte vor fi lăsați la o parte și au întrebat or să le dea bani doar celor din PNL? Eu nu cred, totuși, că o să se ajungă până acolo. Am fost vicepreședinte atâția ani la Consiliul Județean și nici un primar, indiferent de culoarea politică, nu a fost cazul să nu primească bani de la buget sau pentru proiecte fie ca au fost europene sau guvernamentale. Mai mult, în luna ianuarie, noi grupul PSD am făcut o adresă către toate cele 87 de UAT-uri să  ne transmită tot ce au nevoie în 2021 ca și sume de bani pentru proiectele care le au în derulare. Noi am cerut aceste răspunsuri de la toți primarii indiferent de ce culoare politică”, a spus deputatul social-democrat Romeo Lungu.

Totodată, Lungu le transmite liberalilor că atitudinea lor nu este una sănătoasă din punct de vedere politic și îi invită pe aceștia să colaboreze pentru a ajuta toate primăriile din județ.

„Noi vrem să colaborăm și să venim cu soluții. Poate pentru că tocmai din această cauză am și obținut un scor atât de bun la Buzău spre deosebire de PNL, care a fost ultima organizației din țară. Eu nu cred că ei ar fi așa de rea credință ci cred că e mai mult lipsa de experiență și dorința de afirmare. Am înțeles că sunt și oarece probleme în partid și că poate vor să-și consolideze poziția dar, nu așa! Eu chiar vin cu propunerea ca toți parlamentarii de la PSD, PNL și cel de la AUR să ne adunăm, să comunicăm și să ajutăm cum putem UAT-urile din județ”, a încheiat Romeo Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.