Primarul municipiului Buzău Constantin Toma, îi răspunde senatorului Vlad Pufu care l-a acuzat că ar fi introdus pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local un proiect de hotărâre ilegal  care e nu a beneficiat de o dezbatere publică reală că se simte indignat de acuzele aduse și că dacă acțiunea liberalilor va avea succes orașul se va bloca complet.

„Mă indignează pur și simplu ce a spus domnul Pufu, este o interpretare personală că am mărit ilegal, că am propus Consiliului Local ilegal creșterea impozitelor cu 50 la sută și pentru locuințe nerezidențiale că le am mărit cu 300 la sută pentru că trebuie să luăm de la bogați, și să mă scuze cei care sunt în situația asta, și să dau la săraci. O mulțime de oamenii din Buzău și mari personalități ale Buzăului au cumpărat active sau le au scos de pe firmă și le au băgat pe persoană fizică astfel încât să plătească cu 0 2 la sută și nu atenție 1,3 la sută cât plătesc toate firmele serioase din acest oraș. Primăria nu poate funcționa decât cu bani de la populație. Am reușit, cu ghilimele, să colectăm doar 50 la sută din taxe și impozite respectiv avem o gaură de 10 milioane de euro. Dacă domnul Pufu insistă să se anuleze în contencios această hotărâre, pentru că  nu avem un aviz la prefecturi chiar dacă au trecut două luni, trei luni de zile din decembrie, dacă se anulează această hotărâre de mărire a impozitelor se blochează tot. Deci nu mai putem strânge nimic, nici gunoiul de pe stradă. Îi rog să nu blocheze acest oraș”, a spus Constantin Toma în conferința de presă de la sediul PSD.

Totodată, primarul municipiului Buzău le transmite liberalilor buzoieni că rolul lor nu este acela de a critica ci acela de a găsi soluții împreună cu administrațiile locale pentru a le ajuta. Mai mult Toma le propune liberalilor să se ocupe să obțină sumele pe care administrație locală le-a cheltuit în perioada crizei sanitare din 2020, sume pe care Guvernul Orban a promis că le va înapoia administrației locale.

„În momentul ăsta lucrăm la bugetul pe acest an care este subțire și aici încep să discut  acum cu colegii noștri de la PNL care în sfârșit s au trezit. Este foarte bine! Avem nevoie și de opoziție și uite că au constatat că e jale mare cu administrația pesedistă la Buzău. Suntem oameni responsabili și încercăm să reducem costurile oriunde ar fi ele astfel încât să avem bani de cheltuit pentru investiții. La fel domnului senator Pufu și domnului deputat Avramescu Gabriel Avramescu le transmit următorul lucru. Proiectul dumnealor nu este să ne critice pe noi când nu vom câștiga nimic ca și comunitate. Proiectele lor trebuie să se ducă spre recuperarea tuturor banilor  cu care am fost obligați să cheltuim pe COVID adică patru milioane de euro. Proiectul lor este pentru elevi, să lăsăm transportul gratuit pentru elevi. Ce se întâmplă acum la Trans Bus și ce se întâmplă la URBIS sunt efectele guvernării dezastruoase a liberalilor de anul trecut și continuă și anul ăsta pentru că nu știu să facă altceva. Ei nu vin cu proiecte. Singurul lor proiect, și le urez să aibă succes, este încălzirea ciorbei cu Banca de Gene care, atenție, este o realizare a guvernului PSD. Am plecat personal la București după o discuție cu domnul Costel Vânătoru. S-a obținut în septembrie 2019 o Hotărâre de Guvern. Ei încearcă acum să revitalizeze și să zică că ei sunt care vor da drumul la bancă de gene. Este o chestie penibilă. Acea bancă de gene are lege. Domnul ministru Adrian Nechita Oros trebuia, ca a jurat pe Constituție și pe Biblie, să respecte Hotărârea de Guvern, care e lege și să respecte și Legea Bugetului de Stat pe anul trecut care a fost aprobat de Parlamentul român exact în forma în care a fost adoptată. Doamne ajută sper să se întâmple acest lucru( nr. deschiderea Băncii de Gene). Deci îi rog pe cei doi deputați să își facă treaba, să ne aducă banii înapoi pe care i-a terminat domnul prim ministrul de atunci, Ludovic Orban, pentru că ne au promis că ne dau banii  de atunci din martie, aprilie și noi am cheltuit patru milioane de euro și mai mult de atunci”, a spus Constantin Toma.

4 COMENTARII

  1. Da, hotararea este abuziva, neomenoasa, lipsita de solidaritate cu marea masa a buzoienilor saraciti si umiliti! Este cea mai mare crestere a taxelor si impozitelor din tara! Nici sectoarele Bucurestiului nu au recurs la asa ceva. Primarul Toma trebuie deferit justitiei, sa raspunda pentru cele 9 dosare penale puse la pastrat. Trebuie sa fii un monstru sa maresti cu 50% taxele, cand Buzaul e pe primul loc pe tara la somaj, si s-au inchis 2000 de firme. Oamenii sunt disperati! Nu avem nevoie de porcaria de investitie Iazul Morilor, cum nu aveam nevoie de Eurovision, de statui, de paranghelii, de avioane, de locomotive, de parcuri facute peste parcuri, de Calea Eroilor de 1 milion de euro, de festivalul benone sinulescu, de spectacolele nenumarate Iohannes Strauss, cursuri Kaizen costisitoare, etc…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.