mascati
Zeci de percheziţii au fost făcute, joi, de către procurorii DIICOT Constanţa, în Buzău, București și alte 5 județe, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, în care sunt implicaţi români şi coreeni, prejudiciul estimat fiind de 11 milioane de lei.
Potrivit DIICOT Constanţa, 55 de percheziţii domiciliare au fost făcute în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice, asociaţi sau administratori ai respectivelor societăţi, într-o cauză penală vizând infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din investigaţiile desfăşurate a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, mai mulţi cetăţeni coreeni şi români, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, au contractat diverse lucrări de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat unor societăţi-fantomă pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăţilor comerciale fantomă erau retrase în numerar de către unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat de către anchetatori la aproximativ 11 milioane lei.

În cauză s-a dispus luarea unor măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile ale suspecţilor, nouă dintre aceştia urmând să fie duşi la sediul DIICOT Constanţa pentru audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Botoşani şi Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.