Polițiștii buzoieni au descins vineri dimineață în zece locații de pe raza județului, în comunele Breaza și Năeni, la persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori şi tăinuire.
50 de poliţiştii ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, vor verifica cele 10 locuințe și vor aduce la audieri 13 persoane. Cei 13 sunt bănuiți că în perioada 2014 – 2015, ar fi comis delicte silvice, care au prejudiciat fondul forestier.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a celor 13 indivizi este estimat la 107.000 de lei.

UPDATE: „La data de 24 iulie a.c., 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani au efectuat 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, complicitate la cele două infracţiuni şi tăinuire.
Activităţile, realizate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ori au instituit măsuri de siguranţă cu privire la aproximativ 25 m.c material lemnos, 10 motofierăstraie mecanice şi suma de 480 de lei.
Toate cele 13 persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri, iar împotriva a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 54 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 107.000 lei, reprezentând contravaloare a peste 700 m.c. material lemnos.
Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”, au transmis ulterior politistii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.