Primarul Constantin Boșcodeală declară că nu se așteaptă decât la o decizie favorabilă în procesul intentat de DNA pe baza dosarului „Gloria” însă da de înțeles că nici o decizie care ar duce la condamnarea sa nu ar fi un capăt de țară pentru că instanța de la Brașov nu înseamnă decât „o judecătoare de 35-40 de ani care are de judecat lucruri destul de importante” iar o decizie ca aceasta ar trebui luată de un complet de mai mulți judecători.
Întrebat la ce verdict se așteaptă în dosarul Gloria, edilul buzoian a demontat pe rând toate capetele de acuzare spunând că decizia instanței nu poate fi decât una favorabilă.
“Nu mă aştept decât la o sentinţă favorabilă. Aş vrea să vă spun încă o dată cele 3 capete de acuzare, prima că aş fi finanţat ilegal Gloria Buzău în condiţiile în care banii s-ar fi dus la nu ştiu ce societate comercială după cum vedeţi Gloria Buzău există în continuare, este pe locul 4 în campionatul Diviziei B, deci foarte clar eu am finanţat toate activităţile sportive, cel puţin ale celor 4 echipe ale municipiului Buzău şi fac referire la fotbal, rugby, handbal feminin şi volei masculin. De altfel, probabil, dacă municipalitatea nu ar fi finanţat aceste echipe n-ar mai fi existat aşa cum se întâmplă în multe oraşe ale României și dumneavoastră nu ați mai fi avut ce să scrieți”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.
Boșcodeală a mai declarat că totul i se trage de la in „binevoitor” care ar fi trimis procurorilor un raport al Curții de Conturi care nu ar fi întrunit elementele necesare pentru a fi demarată urmărirea penală împotriva sa: „a fost un material al Curţii de Conturi Buzău, s-a încercat acolo să fie sesizate organele de anchetă penală, s-a primit un aviz negativ dar probabil materialul a plecat pe dedesubt.”
Chiar și așa, Constantin Boșcodeală pare a se resemna și cu o decizie care l-ar scoate vinovat de cele imputate de DNA având în vedere că este vorba despre prima instanță și mai are la dispoziție și alte căi de atac.
“Este o primă instanţă, este o judecătoare între 35-40 de ani, singură de la judecătoria Braşov. Aceasta este instanţa, cred că până la urmă sunt lucruri foarte importante care trebuie decise cu mare grijă. Decizia finală, care este de altfel şi importantă este cea a Curţii de Apel, dintr-un complet format din mai mulţi judecători”, a conchis Constantin Boşcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.