razvan_micul_0
Trei bărbați care au pretins că sunt angajați ai Ministerului de Finanțe au înșelat mai mulți primari din județul Buzău, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare. Indivizii au fost prinși în flagrant la Primăria din Pietroasele, după ce polițiștii au fost puși în temă de ce fac indivizii de către autoritățile din Unguriu, pe unde cei trei tocmai trecuseră, fără a avea sorți de izbândă în demersurile lor ilegale.

”La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău şi de la secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Unguriu au depistat în flagrant, pe raza comunei Pietroasele, trei bărbaţi, bănuiţi de uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie a.c., cei în cauză ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare. Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.
Potrivit polițiștilor, în unele situaţii, cei trei indivizi ar fi încercat intimidarea interlocutorilor, invocând nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului instituţiei, dar şi slaba colectare a creanţelor de către funcţionari cu atribuţii în domeniu. Sub pretextul că sunt funcţionari ai statului, persoanele bănuite şi-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficientă a taxelor şi impozitelor, dar şi a altor debite datorate de către contribuabili. Unii reprezentanţi ai instituţiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cei trei bărbaţii, doi în vârstă de 34 de ani şi unul de 31 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri. Doi dintre indivizi au fost reținuți iar unul este cercetat în stare de libertate.
”Joi, am fost sunat de un bărbat care s-a recomandat Valentin Mănescu de la Cabinetul unui secretar de stat în Ministerul Finanțelor care mi-a spus că ar dori să ajungă vineri în jurul orei 11.00 să discute cu mine și cu cei de la taxe și Impozite. Vineri, când ne-am întâlnit, bărbatul care purta un ecuson mi-a spus că s-ar putea ocupa de recuperarea datoriilor persoanelor fizice și juridice și mi-a lăsat un număr de telefon. Angajații de la Taxe și Impozite au sunat la numărul respectiv și au discutat cu o femeie cu un accent ardelenesc. Nu am făcut nici o plată, au spus că va trebui să facem un contract dar au spus că întâi îl vor duce la semnat la București. Nu mi-au lăsat un exemplar. La începutul săptămânii, având drum la Prefectură am întrebat dacă se știe ceva de această problemă și așa am aflat că ar mai fi trecut și pe la alte primării”, a declarat pentru Observatorul buzoian primarul din Vernești, Daniel Năstase.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei trei indivizi ar fi contactat reprezentanți ai unui număr de 6 primării din județul Buzău între care Pârscov, Cozieni, Costești, Vernești și Unguriu. De asemenea, se pare că cei trei ar fi cercetați pentru infracțiuni similare comise și pe raza altor județe. Capul rețelei, cel care a pus la cap toată afacerea este un stmarean de 31 de ani pe nume Răzvan Micul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.