Municipalitatea buzoiană a cheltuit în luna februarie peste 2 milioane de lei pentru deszăpezirea orașului, suma fiind de 17 ori mai mare decât cea cheltuită în luna ianuarie.
„Deszăpezirea din februarie a costat 2.200.000 de lei în comparație cu luna ianuarie când nu am cheltuit decât 130.000 de lei. Sumele sunt mult mai mari decât ne-am așteptat și cu toate astea, această cheltuială nu se va resimți sub nici un fel în dezvoltarea localității”, a precizat primarul Constantin Boșcodeală.
Pe lângă cheltuielile cauzate de vremea potrivnică, municipalitatea a mai fost nevoită să cheltuie banii și cu adăpostirea oamenilor străzii din alte localități care au venit la Buzău aflând că Primăria nu îi va lăsa pe stradă.
„Pe lânga aceasta am mai cheltuit și 25.000 de lei pentru a-i adăposti pe oamenii străzii din alte localități. Adică 8.000 mâncare, 8.000 cheltuieli de cazare și 7.000 cheltuili de pază, pentru că acești oameni au trebuit supravegheați în permanență de polițiștii locali”, a declarat edilul Constantin Boșcodeală.
Toate cheltuielile au fost suportate din bugetul local și municipalitatea nu a primit nici un fel de ajutor de la Guvern. Pentru aceasta, primarul municipiului Buzău a solicitat Prefecturii și Poliției ca altă dată oamenii să fie trimiși la domiciliile lor.
Pe lângă aceste cheltuieli cu deszăpezirea, municipalitatea a trebuit să se ocupe si de asfaltarea la rece a anumitor străzi grav afectate după deszăpezire. Pentru aceasta au fost cumpărate peste 20 de tone de asfalt cu care au fost făcute reparații la gropile cele mai mari de pe Aleea Sporturilor și strada Bistriței.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.