Organizarea celei de a XXVII-a ediții a festivalului Top T este încă incertă din cauza problemelor financiare cu care se confruntă Fundația pentru Tineret Buzău. Singura certitudine pâăa la acest moment ar fi o sponsorizare venită din partea Casei de Cultură a Municipiului Buzău care a stat alături și în anii anteriori de cel mai longeviv festival buzoian.

Conform președintelui Fundației pentru Tineret, Tolea Poștovei la nivelul organizatorilor s-a stabilit deocamdata data de desfășurare, respectiv 13-14 mai, iar în perioada care urmează vor trebui identificați sponsorii pentru că totul depinde de bugetul pe care fundația îl va avea la dispoziție.

” Ieri am avut o discuție cu directorul Casei de Cultură a Municipiului și am stabilit să continuam parteneriatul. Am stabilit ca și perioada 13-14 mai și suntem în cautare de finanțare. Primaria a fost tot timpul în ultimii ani co-organizator și sperăm să fie și în acest an. În rest așteptăm raspunsul de la potențialii sponsori care sunt destul de greu de atras. Știm cu toții prin ce perioadă trecem și nici profilul acestui festival nu este foarte atractiv pentru finanțatori. Vom încerca să păstram formatul de anul trecut. Intenționăm să avem 12-15 trupe, jumatate la secțiunea de debut și jumatate invitați în recital. Suntem în perioada în care primim materiale de la formații și facem o primă triere. Avem o listă dar suntem legați de bugetul final. Am vrea să aducem Kum, Luna Amară, Celelalte Cuvinte, Urma, avem  o propunere de la Trooper și chiar și Cargo și-a exprimat dorința de a reveni pe scena Top T când a fost saptămâna trecută la Buzău. Totul însă se reduce la buget. Cazarea, masa, sonorizarea costa și ele vreo 10.000 de euro plus campania promoțională, cheltuielile administrative… Un festival ideal ar avea nevoie de 25-30.000 de euro însă mă îndoiesc că vom avea suma asta ” a declarat Tolea Poștovei.

Cu toate acestea organizatorii speră să reușească și în acest an să organizeze cea de a  XXVII-a ediție a festivalului Top T:  ”Oricum sperăm să fie o ediție echilibrată și să nu ne oprim pentru că dictonul ediției trecute asta a fost- NU NE OPRIM- și sperăm să ne ținem de cuvânt. ”

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Tolea-POSTOVEI.mp3|titles=Tolea POSTOVEI]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.