Casa Județeană de Pensii a terminat fondurile pe luna martie  alocate de la buget pentru ajutoarele de înmormântare. Din această cauză, începând de ieri, nu se mai pot face plăți pentru buzoienii care aveau dreptul la acest sprijin. Conform purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii, Vasile David, situația se va rezolva la începutul lunii viitoare când se aşteaptă o nouă alimentare a conturilor Casei Județene de Pensii.

”Noi am anunțat oamenii să revină după data de 7 aprilie ca să nu îi punem pe drumuri mai devreme și să nu avem ce să le dăm, dar dacă banii vor intra mai devreme cu sigurață vom plăti sumele celor care fac dovada că sunt îndreptățiți să ridice acești bani,” a declarat pentru observatorulbuzoian.ro, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Buzău, Vasile David.

Persoanele care nu și-au putut ridica banii oferiți ca ajutor de deces trebuie să ştie că pot solicita acest drept în termen de trei ani de la data neplăcutului eveniment astfel că disfuncționalitățile din sistem nu vor duce, sub nici o formă, la pierderea acestor drepturi, dau asigurări oficialii Casei de Pensii.

Casa Județeană de Pensii a onorat în anul 2010, peste 1660 de cereri de ajutor pentru înmormântare iar în primele luni ale acestui an  numărul buzoienilor care au primit aceste ajutoare a depășit deja 1450. Sumele primite de buzoieni reprezintă valoare unui salariu mediu respectiv 2.022 de lei pentru decesul unei persoane asigurate sau jumatate din sumă pentru un membru de familie al asiguratului sau pensionarului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.