Dezastru în zona de munte a județului din cauza ploilor din ultimele zile

0

Zona de munte a județului este grav afectată în urma ploilor care au căzut toată săptămâna și care, vineri după amiază, au culminat cu o rupere de nori care dus la izolarea parțială sau totală a sute de gospodării. Potrivit primarului comunei Brăești, Adrian Perțea, drumul județean 203L a fost distrus de viitură în mai multe puncte pe raza comunelor Odăile și Brăești de torenții formați din apa scursă de pe versanți iar mai multe sate și cătune sunt parțial izolate.

„Aproape 70 la sută din comună este izolată. În satele Ivănețu, Goidești, Brătilești și în cătunul Croitori nu se mai poate ajunge decât pietonal în timp ce în cătunul Timoiu nu se mai poate ajunge nici măcar pe jos. Totodată, avem probleme șți pe drumurile comunale și sătești”, a declarat primarul comunei Brăești, Adrian Perțea.

Probleme s-au înregistrat și pe Valea Slănicului la Lopătari și Mânzălești unde după ploaie Slănicul s-a umflat brusc dar și în zona comunelor Chilii, Scorțoasa și Berca unde după ploaie debitul Sărățelului s-a mărit considerabil iar pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cal care era cât pe ce să fie luat de ape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.