Dezastru la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat de la Buzău. Doar  23, 41 la sută dintre absolvenţii de liceu care au susținut în sesiunea de toamnă examenul maturității au reușit să îl și promoveze. La cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în județul Buzău s-au înscris un număr de 938 de elevi din care doar 786 s-au prezentat la examene. Din cei 786, doar 184 de candidați au obținut note de trecere, restul tratând cu superficialitate examenul. Cele mai multe medii sunt între 6.00 și 6.99 iar un singur elev a obținut o medie peste 8.00.

În aceste condiții, oficialii din învățământul buzoian spun că nu este exclus ca pe viitor sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat să nu se mai organizeze.

„Rezultatele la sesiunea de toamnă sunt într-un fel cele așteptate. Adică elevii tratează cu superficialitate acest examen și se prezintă nepregătiți. Din cei 786 de elevi înscriși la Buzău în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului jumătate au dat tezele goale. Situația nu este singulară și același lucru se întâmplă și în țară. Din cauza acestui lucru se ia în calcul chiar renunțarea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului pentru că oricum elevii vin nepregătiți. Este practic o cheltuială nejustificată să organizezi o sesiune sa plătești profesori, supraveghetori, sa duci tezele dintr-un județ în altul și să constați la sfârșit că din aproape 800 de candidați  promovează mai puțin de 200”, a declarat Florina Stoian inspectorul general al ISJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.