Simularea examenelor naționale a consemnat la Buzău un nou dezastru în rândul elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, aceștia obținând rezultate sub așteptări.

La matematică 39. 55 la sută dintre elevii de clasa a șaptea care au dat testarea au promovat în timp ce la a opta au luat note peste 5.00 doar 35, 8 la sută. La română, rezultatele au fost ceva mai bune, cu o rată de promovare, adică note peste 5, de 66. 4 la sută la a șaptea și de 71, 11 la sută la a opta, dar chiar și așa rezultatele sunt mult sub așteptări. In Anul școlar 2018-2019, doar doi elevi au obținut media 10 ( un elev de la clasa a VII-a și un elev de la clasa a VIII-a) la cele două probe de la Simularea Evaluării Naționale.
Dezastrul de la simularea evaluării naționale va fi analizat la nivelul fiecărei școli iar responsabilii din învățământ promit că vor lua măsuri pentru a îmbunătăți rezultatele școlare.

La rândul său, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a transmis inspectorului general al IȘJ Buzău, Florina Stoian, să elaboreze un plan de măsuri și să intensifice inspecțiile școlare pentru că rezultatele obținute arată clar că elevii nu sunt pregătiți să susțină un examen național, la final de gimnaziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.