Asociaţia ,,1 Iunie 2001” Buzău a organizat prima acţiune în cadrul proiectului ,,Legea, factor important împotriva discriminării” organizată sub forma unei dezbateri la care au luat parte atât reprezentanți ai Poliției, D.P.D.C., Primărie, Consiliul Județean, Agenția de Prestații Sociale, Casa de Asigurări de Sănătate, instituții ce intră frecvent în contact cu persoanele cu deficiențe de auz și comunicare cât și ONG-URI și persoane cu dizabilități din județele Cluj, Neamț, Brașov și Prahova. La eveniment a luat parte și colonelul Dănuț Popescu seful Direcției Apel Unic de Urgență din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale. La Întâlnirea ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Buzău.
S-au discutat probleme de aplicabilitate a articolului 31 din Constituția României privind dreptul la informație și drepturile și libertățile fundamentale, a Legii Audiovizualului precum și a Articolului 69 din legea nr 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Totodată s-a discutat despre posibilitatea întocmirii unui plan comun de activități care să vină în ajutorul persoanelor cu deficiențe de auz și comunicare precum și identificarea unor planuri de intervenție ce trebuie aplicate în cazul unor situați de urgență în care sunt s-au ar putea fi implicate persoane cu deficiențe de auz și comunicare.
Totodată, președintele Asociației „1 Iunie 2001”, Ionica Tarău, a anunțat în premieră faptul că începând de săptămâna viitoare Buzăul va fi gazda unei delegații venită special din Germania care va urmări timp de două săptămâni activitatea asociației considerată un model de succes de către partenerii nemți.
La finalul activității, toți cei prezenți au putut admira o parte a unei expoziții de mărțișoare organizată de persoanele cu deficiențe de auz și comunicare din cadrul Asociației „1 Iunie 2001”, expoziție care a fost prezentată și în Parlamentul României.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Daca vin din Germania, inseamna ca Asociatia 1 Iunie Buzau este prima in Europa; cu buget restrins si rezultate unice…Romanii sunt destepti !!!
    Felicitari si parteneriat cu alte tari…

  2. Multumesc autoritaile locale Buzau pentru colaborare asociatie 1 iunie 2001 ,eu sunt Thalia din Brasov multumesc pentru presa si televiziune locale toate ajuta surzii din Buzau si Romania ,noi surzii din Piatra Neamt Brasov Ploiesti Focsani credem ca voi ne ajutati pentru noi legea sa fie egal si corect cu auzitori fara discriminare ,multumim la surzi si la tot cum a fost organizat doamna Ionica si Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.