Absolvenții de gimnaziu nu mai sunt interesați să își continue studiile pe băncile unor licee. Fie din cauza faptului că locurile oferite nu sunt pe placul elevilor, fie din cauza distanței destul de mare de casă ceea ce presupune o cheltuială în plus pentru a putea fi prezenți zi de zi la cursuri, liceele buzoiene au rămas cu aproape 500 de locuri neocupate.
Din cele peste 4.300 de locuri scoase la concurs în această vară cea mai mare parte s-au ocupat în prima etapă de admitere. Asta nu a însemnat însă că elevii care nu au terminat la timp cele 8 clase din pricina corigențelor nu au avut șansa lor. Practic, în acest an, oricine a dorit să urmeze cursurile unui liceu ar fi putut să o facă. Nu s-a întâmplat așa iar din această cauză mulți dascăli vor trebui să alerge de la o școală la alta pentru a-și face norma de ore.
„Au rămas 480 de locuri neocupate. Acest lucru s-a întâmplat fie din cauza că profilul liceului nu a fost adaptat cerinței elevilor, majoritatea optând pentru filiera teoretică dar și din pricina interesului scăzut al elevilor de a-și continua studiile posibil și din cauza problemelor materiale. Acum, cadrele didactice unde au avut loc restrângeri vor trebui să meargă să-și completeze norma la alte unități școlare. Noi am încercat să rezolvăm restrângerile în așa fel încât dascălii puși în situația de a preda în mai multe unități de învățământ să nu fie nevoiți să străbată distanțe mari între ore”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
De ceva mai mult succes s-au bucurat în acest an, reînființatele școli profesionale. La nivelul județului au fost înființate în acest an 420 de locuri la diverse specializări iar dintre acestea au fost ocupate aproape toate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.