Alina Badulescu

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău susţine că primele concluzii ale anchetei declanşate la Spitalul Judeţean Buzău, unde mai mulţi copii au fost legaţi de paturi, arată că micuţii care provin din centre de plasament beneficiau de îngrijire medicală corespunzătoare

Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău spun că la momentul declanşării anchetei în cazul copiilor legaţi de pat la Spitalul Judeţean, respectiv luni, în unitatea medicală erau internaţi şase copii care beneficiază de măsura de protecţie specială.

„S-a constatat că aceştia beneficiau de îngrijire medicală corespunzătoare şi la nivel de percepţie vizuală nu au fost constatate elemente care să pună în pericol integritatea fizică a copiilor. Concluziile preliminare privind constatările efectuate de specialiştii DGASPC în cadrul unităţii spitaliceşti au fost înaintate comisiei de anchetă stabilită la nivelul Consiliului Judeţean Buzău. În urma discuţiilor purtate s-a dispus întocmirea unui raport detaliat privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru copiii/tinerii/persoanele adulte din sistemul de asistenţă socială al DGASPC Buzău, inclusiv raportat la relaţia cu instituţiile abilitate în menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a beneficiarilor de măsuri de protecţie/servicii sociale”, se menţionează în comunicatul DGASPC Buzău.

În plus, conducerea instituţiei a precizat că va continua verificările pentru a stabili dacă copiilor instituţionalizaţi care erau internaţi în spital „le-a fost pusă în pericol integritatea fizică ori le-a fost adusă vreo atingere fizică sau psihică ce poate constitui elementele unui abuz”.

„Rezultatele acestei verificări, coroborate cu alte date care urmează să ne fie comunicate de instituţiile abilitate, vor sta la baza elaborării concluziilor şi stabilirii măsurilor care se impun”, mai spun reprezentanţii DGASPC.

Mai multe imagini cu copii legaţi de paturi cu feşe, în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, au fost difuzate luni pe posturile centrale de televiziune, fiind vorba despre copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, de care nu se ocupă nimeni pe perioada internării.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.