Cinci percheziţii au avut loc, astăzi, la vilele de lux ale unor buzoieni suspectați de vrăjitorie din clanurile Argintaru și Budală. Poliţişti, coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au ridicat de la locuințele percheziționate cutii întregi cu documente incriminatoare dar și pe autointitulatele clarvăzătoare. Locuințele vizate se află pe străzile Ion Creangă, Hortensia Papadat Bengescu, Răscoalei dar şi pe strada Democraţiei, la locuinţa cunoscutului interlop buzoian Ion Argintaru. În vizorul poliţiştilor s-a aflat soţia lui Argintaru, suspectată că practică vrăjitoria, dar şi alte trei femei şi un bărbat care se dădea drept călugăr păcălind astfel oamenii.
Surse din rândul anchetatorilor spun că învinuiții obișnuiau să dea anunţuri la mica publicitate în diverse publicaţii care ajungeau inclusiv în afara ţării prin care spuneau că sunt clarvăzători şi pot face mult bine celor aflaţi la suferinţă. Aşa au picat în plasa vrăjitoarelor buzoience mai mulți cetățeni printre care și români stabiliți peste granițe din Italia și Spania.

Și ca tacâmul să fie complet, de la descinderile de astăzi nu au lipsit nici incidentele. În locaţia situată pe strada Hortensia Papadat Bengescu, mai multe femei, între care una cu un copil mic în braţe, au ieşit pe stradă şi au început să lovească jurnaliştii prezenţi în faţa curţii cu pietre şi cozi de mături.
„Iamandiu si cu domnul Tronaru s-a dus la reclamanți care ghiceau în alte părți si au făcut false chitănțuri și i-au trimis aicea ca să ne ia. Nu ne acuză de nimic dar fac ei mandate cu domnii procurori și de la alții pică pe noi”, a declarat unul din bărbații iesiți cu scandal din locuințele scotocite de anchetatori.
În urma percheziţiilor realizate astăzi în oraşul Buzău au fost ridicate şi duse la audieri patru femei şi un bărbat, cel care susţinea că este călugăr şi oferea credit aşa ziselor clarvăzătoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.