Circa 300  de oameni, majoritatea activiști de partid, au fost convinși în ultimul moment să ia parte la prezentarea moțiunii lui Boc. Aduși în sala Teatrului George Ciprian de la ora 19.00 și așezați cuminți pe locurile lor, democarat-liberalii buzoieni, majoritatea făra drept de vot la alegerile ce vor avea loc la sfârșitul săptămânii, nu au avut deloc o sarcină ușoară. Atmosfera din sală a fost una extrem de încordată, dincolo de înțelegerea aparentă dintre Emil Boc și Cezar Preda. Probabil, modul în care cel din urmă conduce organizația PDL Buzău i-a făcut pe cei prezenți în sală să nu pară interesați de ceea ce ar avea să la transmită actualul șef de partid. Deși, de pe scena Teatrului George Ciprian, cei înscriși la cuvânt au încercat să destindă, într-o oarecare măsură, atmosfera, acest lucru nu a putut fi realizat decât în puține momente. Propunerea lui Gheorghe Ștefan de a  legitima  o ”bancă tehnică formată din Traian Băsescu-antrenor, Emil Boc-căpitan și Elena Udrea-coordonator de joc” a fost unul dintre puținele momente când cei prezenți și-au putut permite sa zâmbească ceva mai mult.

Deși programată initial pentru o oră, întâlnirea premierului cu puținii democrat liberali buzoieni și-a dublat timpul alocat, probabil tocmai în încercarea de a mai convinge câțiva  votanți să își schimbe opțiunile insuflate de liderul Organizației Județene.

Președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, susținător declarat al lui Vasile Blaga a făcut față cu brio întâlnirii de aseară, găsindu-și subiecte de discuție cu apropiații săi în așeptarea finalului ultimei prezentari de moțiune de la Buzău. Mai în sala de dezbateri, mai afară, pe holuri, la un trabuc, Preda s-a achitat de obligația față de șeful de partid, lăsându-și până la urmă loc de ”bună ziua”, în situația în care Emil Boc va prelua pentru un nou mandat șefia partidului.

De altfel, la final, Emil Boc i-a și mulțumit lui Cezar Preda pentru pentru primire, dincolo de disputa internă din partid, șeful PDL considerându-l pe liderul de la Buzău, „un aliat care face parte  din marea echipă democrat liberală”. Și, ca într-o comedie neagră, Boc a admis că este posibil ca șeful de la Buzău să-l fi boicotat prin convocarea unui număr mult mai mic de membri decît au fost aduși la prezentarea moțiunii lui Vasile Blaga, cel pe care îl susține Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.