Premierul Emil Boc le-a recomandat, aseară, autoritaților locale să încurajeze, la nivel local,  implementarea proiectelor derulate prin parteneriat public privat dând ca exemplu, autostrada Ploiești-Buzău-Focșani care urmează a fi construită  printr-un astfel de program.

”Nici o țară nu poate avea bani suficienți de la buget sau din fonduri europene pentru a face tot ceea ce îi trebuie, și autostrăzi și drumuri și spitale si grădinițe. Trebuie să folosim și noi un instrument folosit de toți europenii, acela al parteneriatului public privat. Acum, legislația există, trebuie doar inițiativă și pragmatism. Fac apel astfel, la autoritățile locale și județene să dea dovadă de pragmatism pentru promovarea în parteneriat public privat a unor proiecte importante pentru comunitate, spitale, școli sau chiar aeroport dacă e cazul în zonă”, a precizat premierul Emil Boc.

Emil Boc a mai ținut să precizeze că autostrada care va face legătura între Ploiești și Focșani, în lungime de 133 de kolometri și în valoare de 690 milioane de euro, este una din cele 20 de proiecte de parteneriat public privat pe care Guvernul le-a lansat și de care se va ocupa în continuare: ”în etapa următoare, se va elabora graficul de implementare prin parteneriat al acestui obiectiv fundamental de investiții”.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Emil-BOC.mp3|titles=Emil BOC]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.