Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu Național se confruntă, de mai multă vreme, cu o criză acută de personal. Salariile modeste și mai ales imposibilitatea de a face noi angajări în sistem obligă Direcția de Cultură Buzău să își facă treaba având la dispoziție un singur consilier.
„Personalul este deficitar de mai mulți ani la nivelul direcției. Ne bazăm doar pe un singur consilier în ceea ce privește zona de patrimoniu și de protecție a acestuia, repsectiv domnul consilier Ionel Stănuță. Celălalt consilier are activitatea suspendată, pe moment, fiind la studii în Canada și este foarte greu să găsești un colaborator pe o perioada determinată de timp și cu un salariu așa cum primesc cei de la Direcția de Cultură”, a declarat directorul Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Național, Constantin Cățoi.
Problema lipsei de personal a fost ridicată și în ședința Colegiului Prefectural de ieri iar directorul instituției a solicitat sprijinul Prefecturii pentru rezolvarea situației cauzate de lipsa acută de personal. Chiar și așa problema este greu de rezolvat mai ales că posturile de consilieri din cadrul Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Național sunt posturi destinate exclusiv funcționarilor publici.
„Avem discuții, la ora actuală, de a identifica în Corpul de Rezervă al Funcționarilor Publici, persoane care își doresc să lucreze la nivelul instituției noastre pentru că asta este principala problemă, sunt posturi de funcționari publici și nu se mai fac recrutări, la ora actuală, pentru astfel de posturi”, a colcuzionat directorul Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Național, preotul Constantin Cățoi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.