După concedii, se schimbă conducerea Direcției Agricole Buzău. Fostul director, Monica Mântoiu a cerut la finalul lunii trecute transferul pe o funcție de economist în cadrul Curții de Conturi Buzău. Deși Monica Mântoiu neagă o conotație polică în decizia pe care a luat-o, nu putem să nu ne gândim la existența unor presiuni creionate, de altfel, cu mult timp în urmă de deputatul democrat-liberal Cezar Preda. La finalul anului trecut, liderii PNL aduceau drept argument pentru ruperea înțelegerii dintre PDL și PNL de la nivelul Consiliului Județean tocmai schimbările, pe criterii politice, ale unor directori de deconcentrate rămași în funcție din vremea guvernării Tăriceanu. În replică, la acea dată, democrat-liberalul Cezar Preda declara că motivul invocat de liberali nu este real și afirma că ”PNL mai are, încă şefia Direcției Agricole și a APIA și că directorii acestor instituţii ar putea fi schimbați în urma unor evaluări de la Centru”.
Iată că, la adăpostul concediilor, unul din ultimii directori susținuți de PNL a decis, de ”bunăvoie” să renunțe la o funcție de conducere pentru una de subordonat la Curtea de Conturi.
Înlocuitorul directoarei de la Direcția Agricolă este inginerul Cosmin Florea, adjunct în cadrul aceleiași instituții și membru PDL. El va prelua, astăzi, la întoarcerea din concediul de odihnă, funcția de director, până la organizarea concursului de ocupare a postului.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Cine mai știe adevărul la căpușăria din agricultură? Ce fac aceste direcții? Ce fac inginerașii de pe la comune, plătiți cu bani grei? Știe cineva cât trebuie să alergi ca să faci un proiect în agricultură? Știe cineva cât durează să vinzi un petic de pământ?? Poate un bătrân de 80 de ani să umble după acte?? Știe cineva cum s/au cumpărat sute și mii de hectare?? Cunoaște cineva cazul recent cu grâul de la Greceanca??? A auzit cineva cât costă o zi de prașilă?? Știe cineva cât dureazaă să faci o cooperativă agricolă?? Garantează cineva că prevederile legale nu se schimbă de pe o zi pe alta??Ce naiba să facă direcția asta? Nici o avertizare nu ajunge la amărâtul de țăran, unde mai sunt! Le citesc cei din primarie, raportează și cu asta basta! Nici o informație corectă, din domeniul agricol, nu ajunge la țară. Nu seintereseaza nimeni de nimic! Totul e o întâmplare! Și plătim oameni să doarmă în ședințe! Plătiți, nene, plătiți!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.