Ion DRAGHICI

Directorul medical al Spitalului Județean Buzău, medicul Ion Drăghici, și-a dat demisia din funcția pe care a ocupat-o de-a lungul vremii de mai multe ori iar acum nimeni nu pare dispus să –și asume responsabilitățile unui asemenea post.

Oficial, Drăghici și-a dat demisia din motive medicale. Neoficial însă, directorul medical a decis să plece pentru că povara unei asemenea funcții era prea mare, în condițiile în care situația Spitalului Județean nu este prea roză, neajunsurile fiind  la tot pasul, greu de crezut a fi rezolvate prea curând.

Potrivit președintelui Consiliului de Administrație al spitalului, Laurențiu Gavrilă, în acest moment s-ar purta discuții cu doi medici care să preia funcția de director medical al unității medicale iar în cel mult două săptămâni ar urma să se instaleze un om nou în acest post cheie. Neoficial însă, cel puțin deocamdată, nimeni nu este dispus să-și asume responsabilitățile acestei funcții. Fără director medical și cu un manager care se află în concediu, Spitalul Județean Buzău a fost lăsat pe mâna juristului instituției, Elena Constantin.  Iar situația pare fără ieșire pentru că   actualul director al spitalului, Cosmin Ursăchescu, intenționează să demisioneze din funcția de director al celei mai mari unități spitalicești din județ. Orelistul a fost pe punctul de a renunța la funcție, însă a fost convins să rămână pentru a mai asigura măcar o vreme conducerea spitalului. Dar, Ursăchescu nu a renunțat definitiv la intenția de a lăsa funcția de conducere pentru a reveni la bisturiu, astfel că în acest moment, conducerea Consiliului Județean, în subordinea căruia se află spitalul, ia în calcul varianta unui management  privat. Într-o ședință a Consiliului Județean, aleșii au aprobat varianta unui manager din afara sistemului, dar, procedura este anevoioasă, serviciul trebuind să fie  scos la licitație și urmați pașii specifici oricărei achiziții publice, ceea ce înseamnă timp.

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.