Schimb dur de replici în sedința extraordinară a Consiliului Județean Buzău. Șeful PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu, a solicitat în plenul Consiliului Județean explicații despre modul cum au fost împărțiți banii alocați de Guvern pentru plata arieratelor, acuzându-l pe președintele Consiliului Județean Buzău că ar fi împărțit sumele după bunul plac, cu precădere în localitățile din Colegiul 1 Deputați unde candidează șeful PNL Buzău, deputatul George Scutaru.
„În mod discreționar încercați să împărțiți o sumă destul de mare fără un fundament prncipial cel puțin. Nu înțeleg de ce foarte multe localități ce vor primi sume de bani fac parte din Colegiul 1 de Deputați, acolo unde candidează șeful PNL. Suntem în campanie, pot tolera anumite lucruri dar aș dori să îmi explicați logica împărțirii acestor sume”, a declarat liderul PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu.
De cealaltă parte, președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu a respins categoric acuzațiile aduse de Dumitrașcu și a explicat că sumele venite de la Guvern au fost împărțite ținând seama doar de datoriile pe care primăriile le înregistrează și după nici un alt criteriu politic.
„Banii veniti pe această Ordonanță de Guvern au fost destinați plății arieratelor și 30 de primării din județ nu au la această oră facturi mai vechi de 90 de zile și din această cauză nu au putut primi nimic din acești bani. Au fost împărțiți 55 de milliarde de lei vechi și unele și-au achitat arieratele iar altele au primit sume mai mari pentru că nici dacă alocam toată suma nu se puteau acoperi datoriile. Nu este nici o împărțeală politică, ieri mă întrebați dacă sunt mai multe localități ce primesc bani din Colegiul 5, văzând că sunt doar două acum îmi spuneți că sunt mai multe din Colegiul 1, haideți să nu transformăm această ședință în campanie electorală ” a precizat președintele Consiliului Județean Buzău.
Pentru a explica situația împărțirii banilor a luat cuvântul și vicepreședintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a explicat cum comuna Zărnești, care de altfel face parte din Colegiul 2 Deputați a ajuns să primească 9 miliarde.
„Cu Zărneștiul este o altă poveste. A venit o sumă de bani ce trebuiau direcționați către arieratele de pe Ordonanța 7 și nicăieri în altă parte. Nu puteau fi repartizați acești bani decât acolo unde facturile sunt mai vechi de 90 de zile. Nu am vrut noi la Zărnești dar am centralizat doar facturile care erau mai vechi de 90 de zile la aceste proiecte”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
După explicațiile primite, liderul PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu a lăsat tonul ceva mai moale în dorința de a-și explica intervenția: „mulțumesc pentru completări și aș vrea să înțelegeți că nu are nimeni de aici ceva împotrivă ca primăriile să își achite datoriile dar văzând niște sume destul de mari direcționate către anumite localități am solicitat lămuriri. A fost o simplă lămurire și îmi cer scuze dacă am supărat, o să îmi înfrânez altă dată curiozitatea.”
Și consilierul județean Doru Muzgoci a recunoscut că a fost nemulțumit de împărțirea sărăciei însă s-a informat și a înțeles problema.
„Când am văzut sumele la comisie și am văzut cât a primit Nehoiu și eu am sărit un pic de fund în sus ca un ciocoi ce sunt dar, m-am informat și m-am stins. Am împărțit o sărăcie. Ceea ce faceți dumneavoastră este o chestie de imagine și de campanie electorală”, a încheiat consilierul județean Doru Muzgoci.
Și pentru că tot este campanie electorală, un alt candidat a dorit să pună punct discuției. Consilierul județean Ion Coman, candidat pentru un mandat de deputat pe Colegiul 1, a încheiat împăciuitor spunând că „având în vedere că suntem cu toții în campanie electorală eu zic să ne punem privirea în pământ și să mergem mai departe.”
Discuțiile s-au încheiat odată cu supunerea la vot a proiectului de hotărâre. Acesta a fost adoptat prin votul majorității consilierilor județeni ai USL, PDL și PP-DD, singurii care au votat împotrivă fiind Eduard Dumitrașcu și Viorel Țoni.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.