Cea de-a 19-a ediție a Topului Firmelor Buzoiene, organizată ca în fiecare an de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău, a adus în fața afaceriștilor locali pe lângă premiile simbolice oferite de organizatori și o generoasă ofertă de candidați la alegerile parlamentare din luna decembrie. Așa se face că cei peste 300 de patroni de firme din județ, care au luat loc la mese în Salonul Vienez al restaurantului Grand, au fost vizitați rând pe rând de candidații cu cele mai mari șanse la scrutinul electoral ce va avea loc peste trei săptămâni. Primul politician care și-a făcut intrarea la evenimentul organizat anual de Camera de Comerț Industrie și Agricultură a fost președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, însoțit de vicepreședintele Cristinel Romanescu, urmați la scurt timp de deputatul Cezar Preda, cel care vizează un nou mandat pe Colegiul 7 Deputați. După ce a discutat preț de câteva minute cu președintele Consiliului Județean, Preda a trecut vioi pe la majoritatea meselor, salutându-i pe afaceriștii buzoieni. Și-a făcut apoi apariția președintele organizației județene a PP-DD Eduard Dumitrașcu, candidat și el la un loc de deputat pe Colegiul 6. Dumitrașcu s-a salutat cu organizatorii și cu conducerea județului și a luat loc la una dintre mesele pregătite pentru politicieni alături de candidatul pe Colegiul 2 Senat, Viorel Țoni și de consilierul municipal Silviu Roșioru. Viceprimarul Marcel Ciolacu, candidatul USL pentru Colegiul 7 Deputați și totodată principalul adversar al șefului PDL Buzău, venit de această dată fără edilul Constantin Boșcodeală, a trebuit nu doar să se salute cu toți cei prezenți în sală ci să îi țină și locul șefului său de partid, Constantin Boșcodeală. Au mai fost prezenți deputatul Marian Ghiveciu, vicepreședintele Camerei Deputaților, progresistul Eugen Nicolicea însoțit ca de fiecare dată de unul din oamenii de bază ai PSD Buzău, viceprimarul Fănică Bârlă iar după începerea evenimentului a reușit să ajungă și candidatul USL de pe Colegiul 1 Senat, Eugen Teodorovici.
A urmat apoi decernarea propriu zisă a premiilor și trofeelor de excelență care s-a întins pe parcursul a două ore timp în care candidatul USL pentru Colegiul 1 de Senat, Eugen Teodorovici și șeful PP-DD Buzău au trecut pe la câteva mese cu scopul de a se face cunoscuți.
Premiile au fost înmânate de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, Ionel Gagu, de prefectul județului Gabriel Baltă, de viceprimarul Marcel Ciolacu și de președintele CJ Cristi Bîgiu, cel care a făcut și apel la oamenii de afaceri buzoieni pentru a se asocia astfel încât să poată licita la lucrările puse la bătaie de Consilul Județean.
„Întotdeauna am respectat legea dar vreau să vă spun că aș prefera ca banii pe care Consiliul Județean îi plătește pentru anumite lucrări să rămână tot în județul nostru, așa că aș vrea să fac un apel la dumneavoastră să discutați unii cu alții astfel încât să puneți bazele unor asocieri puternice cu care să participați la licitațiile pentru lucrările scoase la bătaie de Consiliul Județean. De altfel, aș mai vrea să vă spun că dacă toți cei de aici am dona cei 2 la sută din impozit într-un mod organizat în fiecare an către județ am putea reabilita anual câte o secție de spital sau chiar să construim o școală și cred că este de datoria noastră să facem asta pentru județul în care am reușit să ne facem un rost”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.