Discuții fără nici un rezultat în cadrul Comisiei pentru Dialog Social în ceea ce privește soarta polițiștilor locali disponibilizați

1
422

Discuții fără nici un rezultat concret s-au purtat, joi după amiază, în Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Buzău unde s-a dezbătut problema concedierii celor peste 300 de polițiști locali care au primit deja preavize după adoptarea noii organigrame a instituției.

Polițiștii locali și-au trimis la ședință doi lideri de sindicat însoțiți de avocatul Oana Tănăsică care au încercat să susțină cauza celor peste 300 de agenți care își vor pierde locurile de muncă. Vizat de acuzațiile avocatei polițiștilor locali a fost și de această dată primarul municipiului Buzău, Constantin Toma dar și Consiliul Local Municipal ale căror acțiuni sunt, în opinia apărătoarei polițiștilor locali, la limita legii sau chiar ilegale.

La rândul său primarul Constantin Toma a declarat că deciziile pe care le-a luat i-au fost impuse practic de Curtea de Conturi prin deciziile le pe care aceasta le-a emis mărturisind totuși că și în lipsa acestor rapoarte tot ar fi avut de gând să reducă numărul polițiștilor locali pentru că aceștia nu își au rostul în număr așa de mare și pentru că sunt mari consumatori de fonduri din bugetul municipalității.

După schimburi de replici care au durat mai bine de două protagoniștii nu au ajuns la nici un rezultat. Concret, prefectul Carmen Ichim a transmis în cadrul ședinței că punctele de vedere ale ambelor tabere vor fi transmise Ministerului pentru Dialog Social  iar o decizie clară a celor reclamate de o parte și de cealaltă nu va putea fi luată decât de o instanță de judecată, singura în măsură să delibereze față de acuzațiile aduse de o parte și de cealaltă.

1 COMENTARIU

  1. Din cate înțeleg,nici prefectura nu are un cuvânt de spus!
    O da in justiție,dar Toma se lauda in presa ca are avize peste avize,de la Anfp, de la prefectura,de la Nato,de la ONU.,vorba lui.
    Ce e serios,se trece la capitolul,,diverse,,.
    De o hotărâre a instanței nu îți poți bate joc,chiar daca te mai numești si primar!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.