Circa o mie de buzoieni vor fi disponibilizați, în această iarnă, cele mai multe firme care vor face concedieri fiind cele care activează în domeniul construcțiilor.
Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, 1033 de persoane vor fi concediate până în martie, conform anunțurilor venite de la conducerile firmelor care urmează să facă disponibilizările temporare.
Printre societățile care vor face disponibilizări în perioada următoare se numără Concas care va renunța la circa 300 de oameni în această iarnă, Conprif va disponibiliza 200 de oameni, disponibilizări urmând să fie operate și la Hidroconstrucția Siriu și Urbis Serv, firmă aflată în subordinea Primăriei Buzău care va trebui să dea afară până în martie circa 80 de muncitori.
Concedierile anunțate pentru perioada următoare vor atârna greu în rata șomajului, la nivelul județului Buzău. În acest moment, această rată se situează undeva la 7,44% la circa 14.000 de șomeri, dintre care numai o parte primesc indemnizație de șomaj.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.